Wanneer kunnen baby's gedroogd fruit eten?

Ab wann dürfen Babys Trockenfrüchte essen?

Gedroogd fruit is een gezond en duurzaam tussendoortje, en niet alleen voor ons volwassenen. Zelfs de allerkleinsten onder ons kunnen profiteren van de vele voedingsstoffen en heerlijke smaak.

Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk om gedroogde appels en bananen in het dieet van uw baby op te nemen – als tussendoortje, in pap of in heerlijke recepten. In het volgende artikel leggen wij uit wanneer u kunt beginnen en waar u op moet letten.


Wanneer kunt u beginnen met het opnemen van gedroogd fruit in het dieet van uw baby?

Gedroogde vruchten zijn zoet en zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen die goed zijn voor je baby en uiteraard lekker smaken. Ze zijn niet giftig en ook niet gevaarlijk voor uw baby. Daarom kunt u gedroogd fruit in uw dieet opnemen zodra het klaar is voor aanvullende voeding.


Wat zijn aanvullende borden voor voedselpatrouilles?

U kunt aan de volgende signalen zien wanneer uw baby klaar is om met vaste voeding te beginnen:

  • Je baby kan het hoofdje zelfstandig vasthouden en met een beetje steun zelfstandig zitten.
  • De hand-mondcoördinatie is sterk genoeg zodat uw baby dingen in de mond kan stoppen.
  • Je baby is geïnteresseerd in eten en laat duidelijke kauwbewegingen zien.
  • De tongstootreflex van uw baby is gestopt.

Deze tekenen van volwassenheid verschijnen pas als het kind op zijn vroegst tien maanden oud is. Bedenk echter dat elke baby en zijn ontwikkeling anders is. Geen stress, geef je baby voldoende tijd om zich te ontwikkelen en klaar te zijn voor vaste voeding.


Kan uw baby gedroogd fruit eten voordat hij of zij toe is aan aanvullende voeding?

Als uw baby al vóór vast voedsel eet, kan hij of zij alleen pap krijgen en geen vast voedsel. Daarom moeten alle gedroogde vruchten die u uw kind wilt geven fijn gepureerd zijn. Het wordt aanbevolen om babyvoeding vanaf ongeveer de zevende maand te zoeten met gedroogd fruit.


Zijn gedroogde vruchten goed voor het dieet van uw baby?

In elk geval! Omdat gedroogd fruit weinig vet bevat en toch een hoog gehalte aan waardevolle vezels en voedingsstoffen heeft. Bijzonder belangrijk zijn de zachte droogprocessen ( vries- , lucht- en vacuümdrogen ), omdat het fruit slechts enkele gezonde eigenschappen verliest.


Hoe fructose uw baby kan beïnvloeden

Omdat gedroogde vruchten een geconcentreerde hoeveelheid fructose bevatten en daarom erg zoet zijn, moet je ze in het begin spaarzaam gebruiken. Het wordt aanbevolen dat baby's gedurende de eerste één tot twee levensjaren met mate gedroogd fruit eten.

Zelfs als het geen geïsoleerde industriële suiker is, kan het hoge fructosegehalte de ontwikkeling van tandbederf bij uw baby bevorderen en de bloedsuikerspiegel verhogen.


Wat gedroogd fruit en slaap met elkaar gemeen hebben

Gedroogd fruit heeft een zeer hoog tryptofaangehalte. Dit aminozuur wordt in het lichaam omgezet in het hormoon melatonine. Dit hormoon maakt ons moe en regelt ons dag-nachtritme. Daarom kan het eten van gedroogd fruit een kalmerend effect hebben op het organisme van uw baby en zelfs helpen in slaap te vallen.


Kleine spijsverteringshulpjes voor de kleintjes

Het hoge vezel- en suikergehalte van gedroogd fruit heeft een ontlastingversoepelend effect . Als uw baby last heeft van milde verstopping, kunt u gedroogd fruit als tussendoortje of als pap aanbieden om de spijsvertering te ondersteunen.

Wees echter voorzichtig, want grotere hoeveelheden kunnen een opgeblazen gevoel, maagpijn en zelfs diarree veroorzaken. Het kleine lijfje van je baby kan simpelweg geen grote hoeveelheden suiker afbreken en reageert dan laxerend.


Ongezwavelde gedroogde vruchten

Zwaveloxide wordt vaak gebruikt om oxidatie en verkleuring van fruit te voorkomen. Het kan allergische reacties veroorzaken en het onvolgroeide spijsverteringsstelsel van uw baby onnodig belasten.

Onze buah gedroogde vruchten zijn daarentegen allemaal ongezwaveld . Je kunt ze zonder zorgen aan je baby geven. Wat het probleem met gezwavelde gedroogde vruchten precies kan zijn, lees je in het artikel!


Zoek naar het biologische zegel

Om u gerust te stellen, moet u bij de aankoop ook op een biologisch zegel letten. Omdat dadels tijdens de teelt zeer vatbaar zijn voor ongedierte, worden vaak conventionele en schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Maar niet elk soort gedroogd fruit zonder biologisch zegel is ongezond. U kunt onze aardbeien of ananas ook zonder aarzeling aan uw baby aanbieden. Omdat wij onze leveranciers en productielocaties zorgvuldig en zorgvuldig selecteren.


Welke gedroogde vruchten zijn goed voor je baby?

Kortom, jij en je baby kunnen beslissen welk gedroogd fruit het beste is. Om u wegwijs te maken in het grote aanbod aan producten, geven wij u graag enkele ideeën en recepten met onze buah-vruchten.


BLW – Baby-lead spenen

Baby-led weaning (BLW) is een voedingsbenadering waarbij u uw baby naast moedermelk of flesvoeding ook voeding uit de gezinsmaaltijd kunt aanbieden. Er wordt dus geen pap gevoerd, maar vast voedsel in hapklare stukjes.


Gedroogd fruit als hapjes

Onze biologische appelchips of biologische bananenchips zijn ideaal om mee aan de slag te gaan. Ze zijn klein, handig en gemakkelijk door je baby vast te pakken en in zijn mondje te stoppen. Ze zijn ook zeer goed verteerbaar en gemakkelijk te verteren voor de kleine babymaag.

Onze aardbeien en frambozen doen het net zo goed. Ze zijn rijk aan vitamines en erg handig. Maar let op: frambozen worden pas aangeraden vanaf de negende of tiende maand omdat ze veel fruitzuur bevatten en daardoor allergenen kunnen bevatten.


Gedroogd fruit in fruitpap

Het is het beste als je het gedroogde fruit gewoon in water laat weken en er vervolgens een heerlijke pap van pureert. Combineer onze BIO blauwe bessen met de BIO appelchips en BIO bananenchips .

Je kunt vanaf de vierde en zesde maand zelfs pruimen in de vorm van pap aanbieden. Omdat deze vruchten rijk zijn aan natuurlijke vezels en vitamines. Ze bevatten weinig zuur en hebben geen allergiepotentieel.


Nog meer babyreceptideeën

Naast hapjes en pap kun je je baby ook andere lekkernijen aanbieden. Je kunt dadels gebruiken als zoetstof bij het bakken van muffins of cakes. De natuurlijke zoetheid van de vrucht is zeer sterk en kan worden gebruikt als een gezond alternatief voor suiker.


Muffins of taarten

Verander ons recept voor sappige bessenmuffins een beetje door dadels te gebruiken in plaats van honing (baby's jonger dan een jaar mogen geen honing eten). Om dit te doen, laat u ze ongeveer 30 minuten direct in de melk weken en pureert u ze vervolgens.

In plaats van karnemelk kun je ook plantaardige melk gebruiken. Je kunt het beste vooraf uitzoeken wat je baby mag eten en op welke leeftijd.


tomatensaus

Je kunt dadels ook gebruiken om een ​​heerlijke tomatensaus zoeter te maken. Snijd ze eenvoudig in kleine stukjes, laat ze samen met de tomaten sudderen tot een smakelijke saus en pureer ze vervolgens. Je kunt hiervoor zelfs onze gedroogde tomaten gebruiken.

 


Onze goede conclusie over gedroogd fruit voor baby's

Uiteindelijk bepaalt u zelf wanneer u gedroogd fruit in het dieet van uw baby gaat opnemen. Jij alleen bepaalt dit omdat jij jouw baby het beste kent en het beste kunt inschatten wanneer hij er klaar voor is.

Raak niet in de stress als uw baby vanaf de tiende maand nog geen tekenen vertoont dat hij toe is aan vaste voeding. Eten moet lekker smaken en leuk zijn. Begin dus gewoon met het mengen van gedroogd fruit door de pap en werk langzaam omhoog van koekjes naar puur gedroogd fruit als gezonde tussendoortjes.

Gedroogd fruit is ook een gezond en voedingsrijk alternatief voor industriële suiker en bewerkte voedingsmiddelen voor uw baby.

Volgende lezen

Was Trockenfrüchte, Verdauung und Ballaststoffe gemeinsam für Dich tun können
Wie viele Vitamine haben Trockenfrüchte überhaupt (noch)?