Maak zelf gezonde snacks – zoete fruitige recepten

Gesunde Snacks selber machen – Fruchtig, süße Snack-Rezepte

Het hongergevoel ontstaat. Roept jouw maag af en toe? Of is het gewoon een verlangen naar iets zoets? Dan hebben wij heerlijke receptideeën voor je samengesteld. Onze snacks om zelf te maken zijn snel te bereiden met buah gedroogd fruit. Voor een zoete pauze tussendoor of een gezellig avondje op de bank: er is hier iets voor elke gelegenheid. Het mooiste: de fruitsnacks zijn zó gezond! Met deze gezonde lekkernijen kun je lekker snacken zonder schuldgevoel.

Koele verfrissing: fruitig ijs op een stokje

Het is geen geheim meer dat je gemakkelijk thuis heerlijke ijslolly's kunt maken. Het enige wat je nodig hebt zijn ijsvormpjes, een beetje geduld en een beetje creativiteit. De zogenaamde ijslollytrend laat een grote verscheidenheid aan kleurrijke creaties zien, al kan een in de winkel gekocht ijslolly het nauwelijks bijbenen. Het leuke ervan is dat je – in tegenstelling tot industrieel geproduceerde ijssmaken – zelf bepaalt welke ingrediënten erin gaan. In plaats van veel suiker geven wij de voorkeur aan gezonde, natuurlijke zoetigheid. Onze bessenijslolly's zijn een gezond tussendoortje voor warme zomerdagen. Met yoghurt, honing en zoete bessen smaakt het zomerijs onverslaanbaar lekker!

Aardbeienkom voor echte snackpower

Fruitschalen zijn niet alleen een absolute blikvanger, ze leveren ook veel vitamines, voedingsstoffen en energie. Of het nu gaat om het ontbijt of als gezond tussendoortje: de romige aardbeienkom doet wat hij belooft. Havermout, chiazaad en yoghurt zorgen ervoor dat de bowl je lang vol houdt. Dit kan je ook helpen om onbedwingbare trek te voorkomen, wat problematisch kan zijn bij het afvallen. Zoals we allemaal weten, eet het oog met ons mee - daarom zorgen de buah-vruchten als topping voor een mooie decoratie.

Nog meer aardbeien: vrolijke, fruitige smoothies

Net als de populaire fruitschalen zorgen smoothies voor de nodige energiekick. Ze zijn meestal iets vloeibaarder en kunnen met plezier worden gedronken. Ook hier zijn er geen grenzen aan de creativiteit. Doe gewoon alles wat je lekker vindt in de blender, voeg wat vloeistof toe (bijvoorbeeld sap of amandelmelk) en een handvol ijsblokjes, et voilà. Smoothies zijn ook heel praktisch om mee te nemen. Giet het gemengde fruitmengsel eenvoudig in een goed afgesloten fles en je hebt een heerlijk tussendoortje bij je als je weer trek krijgt.

Suikervrije energierepen voor gezond tussendoortje

Mueslirepen zijn een van de absolute klassiekers in het stressvolle leven van alledag. Eén van de knapperige repen mag nooit te ver weg zijn als je trek krijgt. Ons recept voor knapperige mueslireep bevat zelfs geen toegevoegde suikers. Dadels en het fruitmengsel zorgen voor de nodige zoetigheid. Als je wilt, kun je ook een paar noten toevoegen. Zo kun je de tijd tussen de maaltijden overbruggen met een gezond tussendoortje!

Veganistisch bananenbrood

Bananenbrood is tijdens de Corona-lockdown in populariteit toegenomen. Met onze buah bananenchips is vegan bananenbrood nu nog makkelijker. En dat allemaal zonder dierlijke producten! Hou jij van bananenbrood als ontbijt met jam? Of eet je het liever als gezonde middagsnack? Het is het beste om meteen aan de slag te gaan en erachter te komen!

Snacken met klasse: pralines met fruitige vulling

Is er een speciale gelegenheid of wil je jezelf gewoon trakteren op iets lekkers als tussendoortje? Dan zijn onze pralines met romige bessenvulling precies wat je zoekt. Ze zien er zo elegant uit en zijn toch zo gemakkelijk zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is een buah-fruitmengsel en pure chocolade.

Tip: Conventionele siliconen ijsblokjesvormen zijn ook geschikt als vormpjes.

Heerlijke recepten voor gezonde tussendoortjes om zelf te maken

Hebben wij uw interesse gewekt? Gezond tussendoortjes maken is makkelijk en zó lekker! Hier vind je buah-recepten om uit te proberen of ter inspiratie:

Volgende lezen

Trockenfrüchte, ungeschwefelt oder geschwefelt ­– Was ist besser?
Welches Obst hat die meisten Vitamine?