Schokoladen Pralinen mit buah Himbeeren als Kern

Chocoladebonbons met framboos

Duur:

Totale duur: ca. 4 uur

Voorbereiding: 15 minuten

Afkoelen/weken: 3 uur 45 minuten

Ingrediënten:

  • 2 kopjes bevroren frambozen
  • 2 el chiazaad
  • 2 el rijstmoutsiroop (of een andere vloeibare zoetstof naar keuze)
  • 1 el heet water
  • 100 g gesmolten pure chocolade
  • buah-frambozen om te versieren

Bereiding:

1. Pureer de frambozen, het chiazaad, de rijstmoutsiroop en het water tot een gladde massa. Het vergt wat geduld totdat de frambozen gelijkmatig oplossen en het mengsel een romige consistentie heeft.

2. Giet het mengsel gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats het 3-4 uur in de vriezer.

3. Haal het mengsel uit de vriezer en snijd het in hapklare stukjes.

4. Bedek elke hap met gesmolten chocolade en giet de resterende chocolade eroverheen.

5. Garneer met buah-frambozen en plaats vervolgens opnieuw 5 minuten in de vriezer.

6. Bewaar de bonbons in de vriezer en haal ze 20 minuten voor het serveren eruit.

Benodigde product: