Kun je afvallen met gedroogd fruit?

Kannst Du mittels Trockenfrüchte abnehmen?
Gedroogde vruchten kennen we als gezond tussendoortje: we eten ze in muesli, in heerlijke repen en smoothie bowls. Voor ons zitten ze boordevol voedzame ingrediënten. We zijn opgegroeid met de overtuiging dat fruit gezond is en ons helpt af te vallen.

Maar geldt deze overtuiging ook voor gedroogd fruit? In dit artikel willen we deze vraag tot op de bodem uitzoeken. Of en hoe u gedroogd fruit kunt gebruiken om af te vallen, leest u bij ons.


Dit is hoe gedroogd fruit wordt gemaakt


Voordat we beginnen, laten we het kort hebben over het productieproces. Want dat is de basis voor de vraag of je daadwerkelijk kunt afvallen met behulp van gedroogd fruit.

Tegenwoordig kunnen gedroogde vruchten op drie manieren worden geproduceerd: natuurlijk luchtdrogen , industrieel vacuümdrogen en vriesdrogen . Onze buah-vruchten worden voornamelijk gevriesdroogd. Alleen onze kokoschips worden aan de lucht gedroogd en onze appelstukjes vacuümgedroogd.

Bij alle soorten wordt vocht uit de vrucht verwijderd, waardoor micro-organismen van hun levensonderhoud worden beroofd. Ook neemt onder andere het suikergehalte toe, waardoor de vrucht langer houdbaar is.


Gedroogd fruit en hun voedingsstoffen


Omdat juist dit suikergehalte toeneemt als fruit wordt gedroogd, neemt ook de caloriewaarde toe. Hoe dit precies werkt lees je in ons artikel over gedroogd fruit en calorieën .

Als het gaat om gedroogd fruit en hun voedingswaarden, is ook de manier van drogen belangrijk: als de vruchten met hitte worden gedroogd, verliezen ze aanzienlijk meer van hun gezonde ingrediënten dan wanneer ze worden gevriesdroogd.

Bij het vriesdrogen behouden gedroogde vruchten de meeste van hun natuurlijke vitamines, voedingsstoffen en smaken. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je gedroogde vruchten zijn gemaakt als je ze wilt gebruiken om af te vallen.


Antioxidanten

Gedroogd fruit bevat een grote hoeveelheid antioxidanten, fenolen genaamd, die uw lichaam kunnen beschermen tegen kankerverwekkers. Vooral gevriesdroogd fruit bevat ook veel vitamines.

Beide stoffen kunnen u en uw immuunsysteem versterken, een gezond cholesterolgehalte bevorderen en uw bloeddruk verlagen.


mineralen

Gedroogd fruit heeft ook een hoge concentratie van veel mineralen zoals calcium, magnesium en kalium. Ze zijn allemaal belangrijk voor je lichaam en versterken je spieren en zenuwen.


vezel

Naast de hoge caloriewaarden zijn vezels erg belangrijk voor je afslankplan. Want deze vullen je niet alleen, maar beschermen je lichaam ook tegen onder meer hartziekten en overgewicht.


Calorieën

Zoals reeds vermeld, bevatten gedroogde vruchten vanwege het productieproces een hoger suikergehalte en vormen ze daarom een ​​kleine calorieval. Dit zijn zogenaamde “goede” in plaats van “lege” calorieën, maar vanwege hun hogere caloriegehalte kunnen ze ook een negatieve invloed hebben op uw doelstellingen voor gewichtsverlies als u een dieet volgt.


Dus zijn gedroogde vruchten goed voor gewichtsverlies?


Over deze vraag lopen de meningen uiteen. Omdat sommigen zeggen dat gedroogd fruit slecht is voor het afvallen vanwege het hoge caloriegehalte. Anderen zweren bij de geconcentreerde ingrediënten die goed zijn voor het lichaam en gewichtsverlies ondersteunen.

Deze omvatten onder meer het hoge gehalte aan vezels en geconcentreerde vitamine C. Bovendien bevatten de droge vruchten geen vet en alleen natuurlijke fructose.


Alles duidelijk over het caloriegehalte

Laten we je dus geruststellen: het merendeel van de calorieën is te danken aan het hogere suiker- en vezelgehalte – juist de vezels die je vullen en je spijsvertering stimuleren.

Als tussendoortje kun je met een gerust hart onze buahvruchten , fruitmixen of fruitballen gebruiken. Ze zijn gezond, vullend en worden met mate genuttigd. Ze kunnen uw dieet en gewichtsverlies ondersteunen.


Met mate, in plaats van massaal

De magische formule hier is de hoeveelheid. Om jou en je lichaam optimaal te ondersteunen bij het afvallen is een handvol gedroogd fruit per dag aan te raden.

Houd er rekening mee dat gedroogd fruit je lang niet zoveel vult als dezelfde hoeveelheid vers fruit. Laat je niet verleiden om te veel gedroogd fruit te eten. Anders kunnen de vezels en vitamine C niet veel meer doen om je te helpen afvallen.


Hoe gedroogd fruit je kan helpen af ​​te vallen

De vezels en vitamine C zijn hiervoor voornamelijk verantwoordelijk. De eerste stimuleren je spijsvertering en geven je langdurig een verzadigd gevoel. Vitamine C verhoogt op zijn beurt uw vetverbranding met wel 30 procent.

Maar de respectievelijke glycemische index van de vrucht kan u ook ondersteunen. Hoe lager dit is, hoe waarschijnlijker het is dat uw bloedsuikerspiegel constant blijft en dat uw eetlust tot een minimum wordt beperkt.

Gedroogd fruit kan uw stofwisseling en vetverbranding stimuleren met zijn essentiële oliën, enzymen, bitter- en tannines en fruitzuren.


Welke gedroogde vruchten zijn het beste om af te vallen?


Om u nu op weg te helpen op een gezonde manier af te vallen, hebben we de beste vruchten geselecteerd om u te ondersteunen:


Appels

Verse appels hebben een zeer lage caloriedichtheid van 70 kcal en kunnen u helpen gewicht te verliezen - zelfs gedroogde appelstukjes zoals onze BIO-appel . Door het vacuümdrogen verdampt het water bij zeer lage temperaturen waardoor voedingsstoffen, kleur en vorm vrijwel volledig behouden blijven.

De vezels in de schil stimuleren je spijsvertering, zorgen voor goede darmbacteriën en houden je langer vol. Onze apfelstrudel is precies het juiste dessert voor uw dieet.


Bananen

De gele vrucht bevat eigenlijk heel veel suiker en calorieën. Maar het heeft een zeer lage glycemische index. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel constant en wordt de trek in trek verminderd.

Als je dus onze BIO banaan gebruikt voor ons vegan bananenbrood , kun je je gewichtsverlies ondersteunen met een gezond tussendoortje.


BES

Vooral bosbessen en frambozen laten je buikvet smelten. Fris, ze houden je lang vol en zelfs als ze gedroogd zijn, stimuleren ze je stofwisseling. De hoge concentratie polyfenolen heeft een positief effect op je vetverbranding.

Met onze buah bessen kunt u uw gewichtsverlies optimaal ondersteunen. Creëer een heerlijk ontbijt met onze BIO frambozen , yoghurt en havervlokken. Of probeer onze bessenijsjes .


Grapefruits

Deze heerlijke citrusvruchten zijn, net als de sinaasappel, geweldige bronnen van vitamine C die je gemakkelijk kunnen helpen af ​​te vallen - omdat ze je vet in een mum van tijd doen smelten.

Net als bananen hebben ze ook een zeer lage glycemische index en stoppen ze je onbedwingbare trek. Als u voor of tijdens uw maaltijd grapefruit eet, kan uw calorie-inname worden verminderd.


Kersen

Verse kersen zijn geweldig om uw dieet te ondersteunen. De kleine steenvruchten zijn rijk aan kalium, mangaan en fosfor. Bij het vriesdrogen blijven al deze waardevolle mineralen behouden en versterken ze jou en je lichaam.

U kunt onze zure kers daarom als tussendoortje in uw dieet opnemen. Gebruik ze in plaats van chips, koekjes of probeer ze eens met ons Sour Cherry & Friends fruitmengsel in onze veldsla met cranberrydressing .


Onze goede conclusie

Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan het droogproces dat voor al het fruit wordt gebruikt. Omdat door vriesdrogen of vacuümdrogen de belangrijke en gezonde voedingsstoffen behouden blijven. Vitamine C en vezels kunnen je helpen gewicht te verliezen, ondanks het hoge caloriegehalte van gedroogd fruit.

Zie je, zelfs als gedroogd fruit veel calorieën bevat en er verschillende meningen zijn over de vraag of je ze moet gebruiken om af te vallen, kun je ze op een gecontroleerde manier in je dieet gebruiken. Je kunt ze veilig in kleine hoeveelheden als tussendoortje in je dieet opnemen.

Volgende lezen

Wie viele Kalorien haben Trockenfrüchte?
Trockenfrüchte Schwangerschaft: Tipps, Vor- & Nachteile