Veganistisch bananenbrood

Duur

Totale duur: ca. 2 uur 40 minuten

Voorbereiding: 120 minuten

Toebereiding: 10 minuten

Bakken: 30 minuten

Ingrediënten

  • 36 g buah-bananenchips
  • 200 ml amandelmelk
  • 230 g speltmeel
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel (optioneel)
  • 3 el kokosolie (gesmolten)

Bereiding

  1. Doe de bananenchips met 150 mililiter amandelmelk in een kom en laat ca. 2 uur weken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Prak de bananenchips met een vork in de amandelmelk tot er een pasta ontstaat.
  4. Doe de bloem, kokosbloesemsuiker, baking soda, bakpoeder en kaneel in een kom.
  5. Smelt de kokosolie op laag vuur.
  6. Voeg de bananenpuree, gesmolten kokosolie en de rest van de amandelmelk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een glad deeg.
  7. Als het deeg nog een beetje taai is, voeg dan 1-2 eetlepels amandelmelk toe.
  8. Giet het deeg in een ingevette broodvorm.
  9. Bak het brood 30-35 minuten.
  10. Laat het brood iets afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.
Benodigde product(en):