Blätterteig Schnecken mit Topping aus lila Joghurt und buah gefriergetrockneten Pflaumen liegen auf Backgitter, daneben buah Pflaume in einer Schale

Bladerdeeghoekjes met pruim

Duur:

Totale duur: ca. 30 minuten

Voorbereiding: 10 minuten

Toebereiding: 10 minuten

Afkoelen: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 1 el buah-pruim (+ extra als topping)
  • 1 el buah-bosbes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 80 g geschaafde amandelen
  • ca. 2 el melk (om te bestrijken)
  • 150 g (vegan) roomkaas
  • 3 el vanille-sojayoghurt
  • 3 tl vanillesuiker

Bereiding:

  1. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 12 driehoeken.
  2. Bestrijk de driehoekjes met een beetje melk en strooi de geschaafde amandelen erover.
  3. Bak de bladerdeeghoekjes op 180 °C (boven-/onderwarmte) gedurende 12-15 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
  4. Doe een eetlepel buah-pruimen en een eetlepel buah-bosbessen in een blender en maal het fruit heel fijn.
  5. Meng het fruitpoeder met de roomkaas, yoghurt en vanillesuiker.
  6. Top de bladerdeeghoekjes zodra ze volledig zijn afgekoeld met de roomkaas-yoghurt-mix en garneer ze met gevriesdroogde pruimen.
Benodigde product: