Gedroogd fruit zonder suiker

Trockenfrüchte ohne Zucker
Gedroogd fruit is het favoriete voedsel als je op zoek bent naar een gezond en smakelijk alternatief voor industriële lekkernijen vol suiker en ongezond dikmakend voedsel. Voor ons gedroogd fruit vertrouwen wij bij buah op hoogwaardige en 100% natuurlijke bessen en hele vruchten, die na de oogst worden gevriesdroogd en zo geconserveerd - zonder toevlucht te hoeven nemen tot additieven zoals suiker of conserveermiddelen. Ontdek in dit artikel welke gedroogde vruchten zonder suiker echt bestaan ​​en wat de populaire gedroogde vruchten van buah zo gezond en divers maakt.


Waarom zijn Buah gedroogde vruchten zo gezond?


Met buah profiteer je van alle positieve eigenschappen die fruit met zich meebrengt in een uitgebalanceerd dieet. Naast het intense, fruitige aroma van pure bessen en vruchten bevatten onze gevriesdroogde mango's , frambozen , ananassen etc. alle vitamines en mineralen. Onze gedroogde vruchten zijn de ideale metgezel als je op zoek bent naar een gezonde, smakelijke en volledig natuurlijke energiekick zonder toegevoegde suikers die toch je trek in zoetigheid bevredigt. Simpel gezegd: met een bezorging van buah krijgt u houdbaar fruit dat alle voordelen van verse producten in geconcentreerde vorm bevat.


Zoet & gezond: geen verlies van vitaminen & mineralen

Gevriesdroogd fruit zijn bessen en vruchten waaruit na de oogst al het water is verwijderd. Omdat het zachte vriesdroogproces alle andere ingrediënten in de verse producten onaangeroerd laat, bevatten de gedroogde vruchten ook vitamines en mineralen. Buah gedroogd fruit is een gezond tussendoortje dat je trek in zoetigheid alleen al dankzij de fructose stilligt!

Terwijl rijpe, fruitig-zoete aardbeien en frambozen je dagelijkse inname van vitamine C en vitamine B kunnen dekken, zijn onze gedroogde kokosnootchips een perfecte bron van magnesium en calcium. Gevriesdroogde ananas draagt ​​met zijn tropische smaak bij aan een evenwichtige ijzer- en jodiuminname, terwijl de biotine uit zoetzure mango je stofwisseling kan ondersteunen.


Er zijn geen gedroogde vruchten zonder suiker!

Hier moeten we onderscheid maken tussen kunstmatige suiker en suikervervangers versus natuurlijke fructose, die over het algemeen van nature in vers fruit zit.

Zoals eerder vermeld bevatten onze gevriesdroogde vruchten alles wat er in vers fruit te vinden is – behalve water. De natuurlijke fructose in fruit en bessen kan tijdens het drogen niet worden geëlimineerd, waardoor onze producten niet ‘suikervrij’ zijn, maar volledig natuurlijk en vooral bijzonder lekker.

Bij buah vinden wij het belangrijk om gezonde en veelzijdige producten te verkopen die bijdragen aan een evenwichtige voeding. Wij kunnen u dan ook verzekeren dat wij kunstmatige toegevoegde suikers in onze gedroogde vruchten en fruitmengsels volledig vermijden. Bij buah komt de aangename en natuurlijke zoetheid die je smaakpapillen verwent uitsluitend van de rijpe vruchten zelf.


100% gedroogd fruit zonder kunstmatige ingrediënten en industriële suiker

Dat we voor onze gedroogde vruchten afhankelijk zijn van puur natuur, geldt uiteraard niet alleen als we industriële suiker vermijden. Door het zachte droogproces worden bessen en fruit op een volledig natuurlijke manier geconserveerd, zodat u minimaal 2-3 maanden van het fruit van uw keuze kunt genieten zonder kunstmatige conserveermiddelen of additieven te gebruiken. Alleen al de natuurlijke fructose zorgt ervoor dat je het hele jaar door en in elk seizoen kunt genieten van heerlijk fruit.

Tegelijkertijd is niet alleen de inhoud en de smaak van ons fruit volledig natuurlijk; Door de zachte droging blijven ook de vorm en kleuren behouden en worden soms zelfs nog intenser; Op deze manier krijg je voedsel dat niet meer op de oorspronkelijke vorm lijkt.


Vriesdrogen behoudt de natuurlijke fructose en vitamines


Om de smaak, zoetheid, alle vitamines en de intense kleuren van hele vruchten en bessen 100% te behouden, wordt ons fruit gevriesdroogd. Hierbij gaat het om het invriezen van rijp, vers geoogst en biologisch geteeld fruit. Zoals u wellicht al weet, blijven bij het invriezen van voedsel de meeste mineralen en vitamines behouden.

Ook tijdens het daaropvolgende droogproces worden zachte processen toegepast om alle voordelen van deze smakelijke vitaminebommetjes te behouden. Er wordt een vacuüm gebruikt om al het water uit het fruit te verwijderen, dat door eerdere bevriezing in ijs is veranderd.


Verschil in suikergehalte tussen gedroogd fruit en vers fruit


Omdat het verse fruit veel gewicht verliest door het verwijderen van water, wordt een portie van onze buah gedroogde vruchten verkregen van 5 tot 10 keer het oorspronkelijke gewicht van vers fruit. Dit betekent ook dat het suikergehalte van 100 gram gedroogd fruit groter is dan 100 gram vers fruit en bessen; Deze informatie is vooral belangrijk voor diabetici om ons product te gebruiken als een voordelig alternatief voor snoep en om desserts te verfijnen.

Ondanks de puur natuurlijke oorsprong is het hoge fructosegehalte ook de reden voor de medium Nutri Score die sommige van onze producten hebben. Je mag echter niet vergeten dat de vitamines en waardevolle voedingsstoffen in de zoete vruchten aanzienlijk geconcentreerder zijn dan bij hetzelfde gewicht aan vers fruit.


Hoeveel suiker zit er in fruit en bessen?


Je hebt al geleerd dat fruit van nature niet suikerarm is. Vooral gedroogd fruit bevat, afhankelijk van hun gewicht, ‘meer’ suiker dan vers fruit. Toch is gedroogd fruit ideaal als alternatief voor snoep en zolang de porties gematigd zijn, hoef je je geen zorgen te maken over gewichtstoename door gedroogd fruit.

Naast de juiste hoeveelheid kun je bij de keuze van de fruitsoort ook letten op een lager suikergehalte. Voor een beter overzicht willen we hieronder het fructosegehalte van vers en gevriesdroogd fruit vergelijken.

Soort fruit

fructosegehalte per
100 g (vers fruit)

fructosegehalte per
100 g (gevriesdroogd fruit)

aardbei

5,5 g

47g

framboos

4,8 g

30g

Bosbes

7,4 g

38g

zure kers

4,7 g

63g

Appel

5,7 g

66g

banaan

17g

69g

ananas

13g

51g

mango

13g

79g

Laf

16g

67g



Dat sommige soorten gedroogd fruit meer of minder fructose bevatten in vergelijking met vers fruit met hetzelfde suikergehalte, is deels te wijten aan het feit dat het exacte fructosegehalte van vers fruit sterk varieert en b.v. B. heeft te maken met de variëteit en rijpheid van de vrucht.

Aan de andere kant kan bij het drogen niet bij alle vruchten dezelfde hoeveelheid water worden verwijderd; Mango’s bevatten bijvoorbeeld meer water dan bananen. Ook bevat het gedroogde fruit per 100 gram meer suiker dan hetzelfde gewicht gedroogde banaan , ook al heeft de verse banaan een hoger suikergehalte vergeleken met de verse mango!


Doseer gevriesdroogd fruit en bessen op de juiste manier


Zoals de meeste producten moeten gedroogde vruchten correct gedoseerd worden om ze als gezonde toevoeging in uw dieet te kunnen integreren. Omdat fruit in het algemeen – maar vooral gedroogd fruit – van nature veel fructose bevat, mogen ze niet als hoofdmaaltijd of als hoofdbestanddeel van een maaltijd worden geconsumeerd.

Bedenk dat 100 gram gedroogd fruit wordt gemaakt van zo’n 500 tot 1.000 gram vers fruit en dus dezelfde hoeveelheid vitamines en mineralen bevat – maar ook dezelfde hoeveelheid natuurlijke suiker. Om buah-gedroogd fruit in recepten te kunnen gebruiken, moet u zich houden aan het aantal bessen en fruit en niet aan het opgegeven gewicht aan vers fruit. De verhouding suiker en calorieën blijft dus hetzelfde.


Waar kan gedroogd fruit voor worden gebruikt?


Gedroogd fruit is veelzijdig en kan op dezelfde manier gegeten worden als vers fruit. Onze gedroogde vruchten zijn vooral populair als ingrediënt in huisgemaakte muesli; Haver- of volkorenvlokken, noten en gevriesdroogd fruit naar keuze zorgen voor een perfecte start van de dag en zorgen ervoor dat je lang vol zit.

Vanwege het hoge fructosegehalte kun je gedroogde buah-vruchten gebruiken als vervanging voor muesli met toegevoegde suiker; Een handvol gedroogde frambozen of bananenchips geeft muesli, kwarkgerechten, yoghurt enz. een aangename zoetheid en een fruitig aroma. Kies uit een ruime keuze aan puur gedroogd fruit of kies voor één van onze smaakvolle fruitmengsels om wat meer variatie aan uw ontbijt toe te voegen.

Ons gedroogd fruit is niet alleen een integraal onderdeel van je ochtendmuesli, maar ook het perfecte tussendoortje. Zo kun je je trek in zoetigheid stillen en kiezen voor een alternatief voor ongezonde chocolade of fruitgums die grote hoeveelheden bewerkte suiker bevatten. Al onze artikelen worden vóór levering gecontroleerd op eersteklas biologische kwaliteit. Ze bevatten geen kunstmatig toegevoegde ingrediënten, waardoor ze het ideale snoepalternatief zijn voor je kinderen.

Volgende lezen

100% Qualität ist unser Anspruch.
Wie viele Kalorien haben Trockenfrüchte?