Gedroogd fruit tijdens de zwangerschap: tips, voordelen en nadelen

Trockenfrüchte Schwangerschaft: Tipps, Vor- & Nachteile
Bent u in verwachting van een kind en wilt u tijdens uw zwangerschap zo gezond mogelijk eten? Om goed te zijn voor u en uw baby, moeten fruit, groenten en volkorenproducten bovenaan uw menu staan. Omdat vers voedsel niet altijd binnen handbereik is, zijn gedroogd fruit een populair alternatief tijdens de zwangerschap.


Gedroogd fruit voor zwangere vrouwen: twijfelachtig of niet?


Terwijl verse groenten en fruit tijdens de zwangerschap altijd goed gewassen moeten worden vanwege het risico op listeria, vragen zwangere vrouwen zich vaak af of gedroogd fruit ook een risico vormt. We kunnen hier alles duidelijk maken: dankzij de meest nauwkeurige kwaliteit-, opslag- en verpakkingscontroles en het zachte vriesdroogproces worden alle potentieel schadelijke bacteriën in ons buah-gedroogde fruit geëlimineerd.

Gevriesdroogd fruit eten tijdens de zwangerschap is geen probleem; noch bij buah, noch bij andere bedrijven die een bepaalde kwaliteit van hun artikelen garanderen. Welke risico’s er kunnen ontstaan ​​door overmatige consumptie van gedroogd fruit tijdens de zwangerschap, vertellen wij u graag verderop in dit artikel. Maar eerst komen we bij de verschillende voordelen voor u en uw ongeboren kind.


Gedroogd fruit tegen ongemak: voordelen voor moeder en baby


Onze gedroogde vruchten worden via een behoedzaam proces gevriesdroogd. Dit proces verwijdert eenvoudigweg het water uit de vruchten en bessen; Alle overige ingrediënten zoals vitamines, mineralen – en ook de natuurlijke fructose – blijven behouden.

Om uw dieet met gedroogd fruit te optimaliseren, kunt u gevriesdroogd fruit, net als vers fruit, in uw dagelijkse maaltijden opnemen. Houd er rekening mee dat het gewicht van gedroogd fruit aanzienlijk lager is; Houd u dus bij het maken van recepten aan het aantal vruchten in plaats van aan het gewicht, om hetzelfde suiker- en caloriegehalte te behouden.


Bevorder de spijsvertering en ga constipatie tegen tijdens de zwangerschap

Gedroogd fruit kan veel positieve effecten hebben op uw dieet. Ze voorkomen vooral typische klachten die vooral tijdens de zwangerschap voorkomen; deze omvatten b.v. B. Spijsverteringsproblemen zoals constipatie.

Misschien heb je wel eens gehoord van pruimen, die vanwege hun hoge vezelconcentratie bijzonder effectief zijn tegen constipatie. Slechts 2 tot 3 pruimen per dag kunnen uw darmen op gang brengen en op korte termijn helpen bij constipatie. Om je spijsvertering op de lange termijn te verbeteren, is het voldoende om elke dag één vrucht te eten.

Als u gedroogd fruit in uw dieet wilt integreren als vervanging van snoep en als tussendoortje, moet u fruit met een extreem hoog vezelgehalte vermijden en gemakkelijker verteerbare alternatieven gebruiken, zoals gevriesdroogde aardbeien , bananen , enz. . Anders kan de licht laxerende werking te sterk worden en bij twijfel zelfs uw gezondheid negatief beïnvloeden.


Vitaminen & mineralen voor een gezonde ontwikkeling van moeder & kind!

Tijdens de zwangerschap is het vooral belangrijk om veel vitamines en mineralen binnen te krijgen. Veel zwangere vrouwen kampen de eerste maanden met klachten als hoofdpijn of misselijkheid. Rugpijn en andere gewrichtsproblemen komen later voor; Deze symptomen kunnen op natuurlijke wijze worden verlicht door een uitgebalanceerd dieet en voldoende inname van B-vitamines uit bessen, vitamine C uit gedroogde citrusvruchten en magnesium uit abrikozen.

Bovendien zorgen vitamines en mineralen er niet alleen voor dat zwangere vrouwen zich fit en vitaal voelen. In plaats daarvan ondersteunen ze ook de ontwikkeling van de foetus; Foliumzuur uit gevriesdroogde vijgen en appels en ijzer uit plakjes banaan zijn bijzonder belangrijk bij het voorkomen van ontwikkelingsstoornissen. Het is verstandig om voldoende vitamines binnen te krijgen via je voeding, in plaats van het ene pakje voedingssupplementen na het andere te kopen.

Om de juiste hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen binnen te krijgen en eventuele tekorten te compenseren, zijn gedroogde vruchten een nuttige eerste stap – maar ze zijn vaak niet voldoende om de voedingsstoffenbalans voldoende te optimaliseren; Raadpleeg uw gynaecoloog om een ​​individueel voedingsplan op te stellen dat voorziet in veel vitamines en mineralen uit vers en gedroogd fruit en indien nodig voedingssupplementen.


Gedroogd fruit voor een gemakkelijkere geboorte?

Het zwangerschapshormoon progesteron veroorzaakt herhaaldelijk algemeen ongemak en typische symptomen zoals misselijkheid, hoofdpijn, gewrichtsproblemen en stemmingswisselingen bij vrouwen tijdens hun zwangerschap. Een uitgebalanceerd dieet dat naast gezonde volkorenproducten ook veel groenten bevat, eventueel gekookte vlees- en visgerechten en gedroogd fruit, kan het lichaam scherp houden en helpen tegen veel van deze klachten.

Om niet alleen het verloop van de zwangerschap, maar ook de grote finale – de geboorte – te vereenvoudigen, zweren veel zwangere vrouwen bij het eten van gedroogde dadels. Er zijn zelfs onderzoeken die de positieve effecten van 6 dadels per dag in de laatste weken van de zwangerschap bevestigen. Even belangrijk voor een korte latentieperiode en een comfortabelere geboorte zijn voldoende rust, matige lichaamsbeweging en algemene gezondheid van lichaam en geest.


Gedroogd fruit tijdens de zwangerschap: risico's en nadelen


Voor aanstaande moeders is er een ruim assortiment gedroogd fruit. Of je gedroogd fruit tijdens de zwangerschap wilt eten als tussendoortje of als voedingssupplement is heel individueel en hangt ook af van de soort fruit; Hoewel is bewezen dat abrikozen en dadels effecten hebben op moeders en baby's, bevatten citrusvruchten, bessen en ander fruit waardevolle vitamines die ongeacht de zwangerschap een even positief effect hebben.

Om de gezondheid en ontwikkeling van vrouwen en kinderen te bevorderen, moet u zich ook bewust zijn van de nadelen van overmatige consumptie van gedroogd fruit. Ons gidsartikel is alleen bedoeld als tip en mag niet worden opgevat als algemeen toepasbaar op elke zwangerschap; Als je twijfelt over het eten van bepaalde voedingsmiddelen, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, raadpleeg dan altijd eerst een gynaecoloog of verloskundige!


Besteed aandacht aan fructoseniveaus bij zwangerschapsdiabetes

Zwangerschapsdiabetes is een ernstige aandoening waarbij de bloedsuikerspiegel tijdens de zwangerschap plotseling te hoog wordt. Om de insulinespiegels te reguleren moeten zwangere vrouwen een heel specifiek dieet volgen, waarbij ze de hoeveelheden suiker en koolhydraten goed in de gaten houden.

Hoewel Buah gedroogd fruit geen kunstmatige suikeradditieven bevat, mogen de hoeveelheden natuurlijke fructose in gedroogd fruit niet worden onderschat. Omdat uit vers fruit een deel van het water wordt verwijderd, is de concentratie fructose in gedroogd fruit bij hetzelfde gewicht aanzienlijk hoger. Houd hier rekening mee als je gedroogd fruit wilt eten tijdens de zwangerschap, ook al heb je zwangerschapsdiabetes of bijvoorbeeld B. volg het Louwendieet.


Te veel van het goede: Veel fruit veroorzaakt spijsverteringsproblemen

Spijsverteringsproblemen zijn een probleem voor veel zwangere vrouwen. In de regel is het constipatie die kan worden verlicht door gedroogd fruit te consumeren, maar in sommige gevallen lijdt een aanstaande moeder ook aan constante diarree. In dit geval is het zinvol om minder vezels te eten – en daarom de hoeveelheid of soort gedroogd fruit aan te passen.

Vergelijk de ingrediënten van verschillende soorten fruit: dadels, vijgen, pruimen, abrikozen en rozijnen bevatten een bijzonder hoog gehalte aan vezels. Overmatige hoeveelheden kunnen tot diarree leiden. Daarom moet u ze alleen met mate consumeren. Om het meeste voordeel uit gedroogd fruit te halen, is het, vooral tijdens de zwangerschap, raadzaam om ze te integreren als klein tussendoortje of als onderdeel van je ochtendmuesli.


Conclusie over gedroogd fruit tijdens de zwangerschap


Zoals met zoveel dingen luidt het gezegde: succes ligt in gezonde proporties. Dit is precies wat ook geldt voor de veelbesproken vraag of gedroogd fruit schadelijk is tijdens de zwangerschap of niet. Over het algemeen kunnen gedroogde vruchten positieve effecten hebben op moeder en kind, als ze met mate worden geconsumeerd. Veel helpt veel, maar ook in dit geval is het niet de oplossing. Daarom raden wij onze gezonde recepten aan voor tussendoor en raden wij ons gevriesdroogd fruit aan als perfecte aanvulling op een uitgebalanceerd dieet.

Volgende lezen

Kannst Du mittels Trockenfrüchte abnehmen?
Was Trockenfrüchte, Verdauung und Ballaststoffe gemeinsam für Dich tun können