Tortillawraps met mangochutney

Tijdschema:

Totale duur: ca. 40 Minuten

Voorbereiden:20 minuten

Koken bakken:20 minuten

Koelen / Trekken:0min

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

Voor de mangochutney:

  • 40 g buah-mango
  • 65 ml honing
  • 50 ml appelazijn
  • 1½ limoenen, geperst sap
  • 1 kleine chilipeper, fijngehakt
  • 3 cm gemberbol, geschild en fijngehakt

Voor de wraps:

  • wat olijfolie
  • 50 g cashewnoten, grof gehakt
  • 250 g champignons, in dunne plakjes gesneden
  • Rol geitenkaas van 100 g, in plakjes gesneden
  • 2 maistortilla's
  • 125 g natuurlijke yoghurt
  • 70 g gedroogde tomaten, in fijne reepjes gesneden
  • 250 g rucola, gewassen en gehakt
  • ½ komkommer, fijngesneden
  • 1 avocado, geschild, ontpit en in blokjes gesneden

Voorbereiding:

Chutney:

  1. Verwarm de honing met appelciderazijn en limoensap in een pan.
  2. Voeg de gehakte chilipeper en stukjes gember toe en breng 5 minuten aan de kook.
  3. Roer de buah-mango erdoor en kook nog 5 minuten.

Omslagen:
1. Verhit olijfolie in een pan en bak de gehakte cashewnoten met champignons een paar minuten.
2. Leg de plakjes geitenkaas op het noten-champignonmengsel en bak kort mee.
3. Bestrijk de maïstortilla's met natuurlijke yoghurt en warme mangochutney.
4. Leg de tomatenreepjes, rucola, komkommerblokjes en avocadoblokjes op de wraps.
5. Verdeel het gebakken champignon-kaasmengsel gelijkmatig over de rauwe groenten.
6. Rol de tortilla's in strakke wraps en serveer met de overgebleven chutney als dip.

Dit product werd ook gebruikt in het recept: