Karottenmuffins mit Frosting und buah vakuumgetrockneten Karotten als Dekoration

Wortelmuffins

Duur:

Totale duur: ca. 1 uur 15 minuten

Voorbereiding: 35 minuten

Bakken: 20 minuten

Afkoelen: 20 minuten

Ingrediënten:

Voor 12 muffins

  • kleine muffinbekers

Droge ingrediënten:

  • 300 g bloem
  • 150 g bruine suiker
  • 60 g gemalen amandelen
  • 2,5 tl bakpoeder
  • snufje zout

Natte ingrediënten:

  • 220 g geraspte wortels (2-3 wortels)
  • 200 ml plantaardige melk
  • 65 ml zonnebloemolie
  • 1 el appelazijn

Glazuur:

  • 200 g vegan roomkaas
  • 150 g vegan boter
  • ca. 200 g poedersuiker
  • 2 el maizena

Bereiding:

  1. Meng alle droge ingrediënten tot alles goed gemengd is en voeg dan de natte ingrediënten toe.
  2. Verdeel het beslag over alle muffinvormpjes.
  3. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven op 180 °C.
  4. Om het glazuur te maken, moeten de boter en de roomkaas op kamertemperatuur zijn. Meng de twee ingrediënten tot er geen klontjes meer zijn en roer geleidelijk de poedersuiker erdoorheen.
  5. Breng het glazuur pas op de muffins aan als ze volledig zijn afgekoeld.
  6. Versier het glazuur met de wortelchips.
Benodigde product: