Wafelsandwich met romig aardbeienijs

Tijdschema:

Totale duur: ca. 110 Minuten

Voorbereiding: 5 minuten

Koken/bakken: 15 minuten

Afkoelen / weken: 90 min

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

Boodschappenlijstje voor 4 porties
  • 16 gram buah aardbei
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 65 gram boter, zacht
  • 1 snufje zout
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem, gezeefd
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 150 ml karnemelk
  • wat plantaardige olie

Voorbereiding:

1. Pureer AARDBEI met Griekse yoghurt en honing.

2. Zet de aardbeiencrème ongeveer een uur in de vriezer en roer elke 10 minuten zodat deze gelijkmatig en romig bevriest.

3. Meng de eieren met boter, zout en vanillesuiker tot ze schuimig zijn.

4. Meng de bloem samen met het bakpoeder.

5. Roer geleidelijk de karnemelk erdoor tot een glad deeg. Verwarm het wafelijzer voor op middelhoog vuur, vet het in met plantaardige olie en bak een pollepel beslag in goudgele wafels.

6. Laat de wafels afkoelen en breek ze in individuele harten.

7. Schep 1 eetlepel aardbeienijs tussen twee wafelhartjes en laat de wafelsandwiches 30 minuten stollen in de vriezer.

Dit product werd ook gebruikt in het recept: