Wafelsandwich met romig aardbeienijs

Duur

Totale duur: ca. 1 uur 50 minuten

Voorbereiding: 5 minuten

Bakken: 15 minuten

Koelen: 90 minuten

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 16 g buah-aardbei
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 3 el honing
  • 2 eieren
  • 65 g boter, zacht
  • 1 snufje zout
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 125 g bloem, gezeefd
  • ½ tl bakpoeder
  • 150 ml karnemelk
  • wat plantaardige olie

Bereiding

  1. Pureer de buah-aardbeien met Griekse yoghurt en honing.
  2. Zet de aardbeiencrème ca. een uur in de vriezer en roer elke 10 minuten zodat hij gelijkmatig bevriest en romig wordt.
  3. Meng de eieren met boter, zout en vanillesuiker tot ze schuimig zijn.
  4. Meng de bloem met het bakpoeder.
  5. Roer geleidelijk de karnemelk erdoor tot een glad deeg ontstaat.
  6. Verwarm het wafelijzer voor op middelhoog vuur, vet het in met plantaardige olie en bak een pollepel beslag in goudgele wafels.
  7. Laat de wafels afkoelen en breek ze in individuele harten.
  8. Schep 1 eetlepel aardbeienijs tussen twee wafelhartjes en zet de wafelsandwiches 30 minuten in de vriezer.
Benodigde product(en):