Vegan fudgy kersencake

Tijdschema:

Totale duur: ca. 65 Minuten

Voorbereiden:10 minuten

Koken bakken:55 minuten

Koelen / Trekken:0 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 70 g zure kersen
  • 185 g bloem
  • 150 g berkensuiker
  • 30 g bakcacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel peperkoekkruiden
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 gram sojadrank
  • 65 g smakeloze olie
  • 2 theelepel vanille-extract
  • 120 ml hete koffie of heet water
  • kleine glazen

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Spoel de potten goed af en kook ze extra als je de cakes wilt bewaren.
  3. Meng de droge ingrediënten in een mengkom en voeg de natte ingrediënten toe. Meng het mengsel tot een glad, vrij vloeibaar deeg.
  4. Vul elk glas met 12 buah-kersen en giet er ongeveer 60 g beslag over.
  5. Bak de taarten gedurende 25 minuten en test met een eetstokje of ze goed gebakken zijn.
  6. Laat de potten na het bakken iets afkoelen en sluit ze goed af. Kook in een waterbad van 100 graden gedurende 30 minuten.
  7. Laat het vervolgens volledig afkoelen.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: