Vegan fudgy kersencake

Duur

Totale duur: ca. 1 uur 5 minuten

Voorbereiding: 10 minuten

Bakken: 55 minuten

Ingrediënten

  • 70 g buah-kersen
  • 185 g bloem
  • 150 g berkensuiker
  • 30 g bakcacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl natron
  • 1 tl peperkoekkruiden
  • ½ tl zout
  • 250 g sojamelk
  • 65 g neutrale olie
  • 2 tl vanille-extract
  • 120 ml hete koffie of heet water
  • kleine (hittebestendige) glaasjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Spoel de glaasjes goed af en kook ze in heet water als je de cakejes langer wilt bewaren.
  3. Meng de droge ingrediënten in een kom en voeg de natte ingrediënten toe. Meng het mengsel tot een glad, vrij vloeibaar deeg.
  4. Vul elk glas met 12 buah-kersen en giet er ca. 60 gram beslag over.
  5. Bak de taartjes gedurende 25 minuten en test met een houten stokje of ze goed gebakken zijn.
  6. Laat de glaasjes na het bakken iets afkoelen en sluit ze goed af. Kook ze vervolgens in een waterbad van 100 °C gedurende 30 minuten.
  7. Laat ze voor het serveren volledig afkoelen.
Benodigde product(en):