Pralines met romige bessenvulling

Tijdschema:

Totale duur: ca. 5:30 uur

Voorbereiding: 30 minuten

Chill/steil: 5 uur

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 1 klein blikje Strawberry & Friends
  • 300 gram pure chocolade, gesmolten
  • 80-100 ml water
  • Overig: pralinévorm (alternatief een siliconen ijsblokjesvorm)

Voorbereiding:

1. Vul de 12 uitsparingen van een pralinevorm met elk 2 eetlepels vloeibare chocolade en zorg ervoor dat deze de uitsparingen van de pralinevorm volledig bedekt.

2. Draai de vorm om een ​​stuk huishoudfolie zodat de openingen naar beneden wijzen en de overtollige chocolade kan weglopen. Laat vervolgens de pralinelichaampjes drogen in de vorm.

3. Meng voor de pralinevulling Strawberry & Friends met water tot een romig mengsel en roer er 3 eetlepels vloeibare chocolade door.

4. Vul de pralinélichamen met het romige mengsel en laat 3 mm vrij tot aan de bovenrand. Laat 3 uur uitharden in de koelkast.

5. Haal de gedroogde chocolade uit de huishoudfolie en smelt deze opnieuw met de overgebleven chocolade. Sluit de pralines af met de vloeibare chocolade.

6. Laat de gesloten chocolaatjes opnieuw 2 uur afkoelen. Haal het vervolgens voorzichtig uit de vorm.

Dit product werd ook gebruikt in het recept: