Pittige groentecurry

Tijdschema:

Totale duur: ca. 40 Minuten

Voorbereiden:10 minuten

Koken bakken:30 minuten

Koelen / Trekken:0 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 50 g buah ananas & vrienden
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 1 ui gepeld en in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook gesneden
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 ml groentebouillon
  • 200 g aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 3 wortels geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 400 g bloemkool gewassen en in kleine roosjes gesneden
  • 200 g broccoli gewassen en in kleine roosjes gesneden
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje witte peper
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Voorbereiding:

  1. Verhit de koolzaadolie in een pan en fruit de uienblokjes met knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg het kerriepoeder, paprikapoeder en de bloem toe en bak ongeveer 3 minuten, onder voortdurend roeren.
  3. Blus de gebakken kruiden af ​​met groentebouillon.
  4. Voeg aardappelen en wortels toe aan de bouillon en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  5. Voeg de bloemkool, broccoli en kokosmelk toe en laat nog 10 minuten koken.
  6. buah Pineapple & Friends meng met water tot een romige puree, voeg toe aan de curry en breng nog eens 5 minuten aan de kook.
  7. Breng de curry op smaak met zout, peper en sojasaus.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: