Krokante mueslirepen

Duur

Totale duur: ca. 50 minuten

Voorbereiding: 15 minuten

Bakken: 20 minuten

Afkoelen: 15 minuten

Ingrediënten

  • 32 g ananas & friends-mix
  • 1 el kokosolie
  • 200 g dadels, ontpit
  • 200 ml water
  • 200 g havervlokken
  • 50 g zonnebloempitten
  • 1 tl kaneel
  • 2 el chiazaad, geweekt in 8 el water

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Verhit de kokosolie in een pan. Snijd de dadels grof en verwarm ze gedurende ca. 5 minuten in de kokosolie tot ze zacht worden.
  3. Voeg het dadel-kokosoliemengsel en het water toe aan een blender en mix tot het romig is geworden.
  4. Meng de ananas & friends-mix met de havervlokken, zonnebloempitten en kaneel in een kom.
  5. Voeg de geweekte chiazaadjes en het dadelmengsel toe en meng tot een stevig deeg.
  6. Verdeel het deeg ongeveer 1,5 centimeter dik over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in de oven in 20 minuten goudbruin.
  7. Haal uit de oven, laat 15 minuten afkoelen en snijd in gelijke repen.
Benodigde product(en):