Fruitig rolgebak

Duur

Totale duur: ca. 60 minuten

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 15 minuten

Rusten: 25 minuten

Ingrediënten

  • 64 g ananas & friends-mix
  • 300 g slagroom, stijfgeklopt
  • 1 vanillestokje, geschraapt
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 80 g poedersuiker
  • 85 g bloem, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe de eieren in een kom met de poedersuiker en klop tot een luchtig mengsel. Meng de bloem met bakpoeder en spatel erdoor tot een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in een rechthoekige, met bakpapier beklede bakplaat en bak gedurende 12-15 minuten in de oven tot goudbruin.
  4. Draai de warme biscuit op een vochtige theedoek en verwijder het bakpapier. Rol de biscuit op met de theedoek en laat hem goed afkoelen.
  5. Klop de room. Houd wat buah-fruit en de helft van de stijve slagroom apart voor decoratie.
  6. Meng de ananas & friends-mix, de overgebleven slagroom en de vanille met Griekse yoghurt.
  7. Rol het biscuitgebak voorzichtig uit, verdeel de vulling er gelijkmatig overheen en rol het weer op.
  8. Versier de rol met de overgebleven slagroom en buah-vruchten.
Benodigde product(en):