Fruitig rolgebak

Tijdschema:

Totale duur: ca. 60 Minuten

Voorbereiden:20 minuten

Koken bakken:15 minuten

Koelen / Trekken:25 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 64 g buah Ananas & Vrienden
  • 300 g slagroom, stijfgeklopt
  • 1 vanillestokje (geschraapt vruchtvlees)
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 3 eieren
  • 80 g poedersuiker
  • 85 g bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd

Voorbereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C heteluchtoven.
  2. Doe de eieren in een kom met de poedersuiker en klop tot een luchtig mengsel. Meng de bloem met bakpoeder en spatel erdoor tot een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in een rechthoekige vorm op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven gedurende 12-15 minuten tot het goudbruin is. Draai de warme biscuit op een vochtige theedoek en verwijder het bakpapier. Rol de biscuit op met de theedoek en laat hem goed afkoelen.
  4. Klop de room. Houd wat buahfruit en de helft van de stijve slagroom apart voor decoratie.
  5. Meng buah Pineapple & Friends, de overgebleven slagroom en het vanillepulp met Griekse yoghurt.
  6. Rol het biscuitgebak voorzichtig uit, verdeel het gelijkmatig met de vulling en rol het weer op.
  7. Versier de Swiss roll met de achtergehouden slagroom en de overgebleven buahvruchten.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: