buah Verjaardags-taart

Tijdschema:

Totale duur: ca. 140 minuten

Voorbereiding: 20 minuten

Koken/bakken: 60 minuten

Afkoelen/infunderen: 60 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

Voor de vloeren:
450 g tarwemeel (type 405)
200 g suiker
10 g vanillesuiker
16 g bakpoeder
1 snufje zout
1 el citroensap (vers)
500 ml bruiswater
100 ml neutrale plantaardige olie

Voor de aardbeienvulling:
100 g boter
150 gram roomkaas
80 g suiker
20 g buah aardbeien

Voor de bosbessenvulling:
100 g boter
150 gram roomkaas
80 g suiker
20 g buah bosbessen

Voor de buitencrème:
150 g veganistische roomkaas (kamertemperatuur)
125 g veganistische boter (kamertemperatuur)
25 g poedersuiker

Decoratie:
Wauw frambozen

Voorbereiding:

  1. Meng alle droge ingrediënten voor de bodems door elkaar. Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe en meng alles tot een glad deeg.
  2. Giet het deeg in een springvorm met een diameter van 18 cm.
  3. Bak het deeg op 180°C gedurende ongeveer 60 minuten en zorg ervoor dat de bodem niet te donker wordt. Bedek ze na ongeveer 40 minuten met bakpapier.
  4. Maak ondertussen de aardbeienvullingen klaar. Pureer hiervoor de buah-aardbeien in een blender tot een fijn poeder. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de vulling en het aardbeienpoeder gelijkmatig met een handmixer tot een homogene crème ontstaat.
  5. Zet de aardbeienvulling opzij en bereid de bosbessenvulling op dezelfde manier.
  6. Wanneer de taartbodem klaar is met bakken, haal je hem uit de oven en laat je hem afkoelen. Snij de afgekoelde basis twee keer door, zodat je drie gelijkmatige lagen krijgt.
  7. Bestrijk de onderste laag gelijkmatig met de bosbessencrème, leg de middelste laag erop, verdeel deze gelijkmatig met de aardbeiencrème en plaats de derde laag er bovenop.
  8. Doe nu alle ingrediënten voor de decoratieve crème in de blender en mix tot het een uniforme consistentie heeft. Verdeel de room gelijkmatig over de cake totdat deze volledig bedekt is.

Versier de cake met frambozen en zet hem in de koelkast tot hij klaar is om te eten.

Dit product werd ook gebruikt in het recept: