Belgische Waffeln mit puerierten buah Himbeeren und buah Blaubeeren als Topping auf einem Teller

Bosbessenwafels

Duur:

Totale duur: ca. 25 minuten

Voorbereiding: 15 minuten

Koken/bakken: 10 minuten

Ingrediënten:

Voor 3-4 miniwafels

  • buah-bosbessen (naar smaak)
  • 60 g speltmeel
  • 1/2 tl natron
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl erythritol
  • 30 g plantaardige kwark
  • 60-70 ml plantaardige melk + 1 tl appelazijn (voor vegan 'karnemelk')
  • een snufje zout

Bereiding:

  1. Meng bloem, bakpoeder, natron, erythritol en zout in een kom.
  2. Voeg het kwarkalternatief en de veganistische karnemelk toe en mix goed door.
  3. Laat het deeg 5 minuten rusten en spatel dan de buah-bosbessen erdoor.
  4. Bak het deeg in kleine porties in een voorverwarmd – en eventueel ingevet – wafelijzer.
  5. Geniet van de wafels met toppings naar keuze.
Benodigde product: