Leuke en makkelijke cadeau-ideeën

Schöne Geschenkideen – schnell & einfach selbstgemacht

Pasen komt er weer aan – voor velen is het een heerlijke en ontspannende tijd van het jaar! Ook wij bij buah houden van de feestelijke sfeer en hebben besloten ons dit jaar niet te laten storen door de hectiek van de stad. Daarom hebben we deze keer iets heel bijzonders bedacht om cadeau te doen aan onze dierbaren: zelfgemaakte paascadeautjes uit onze stijlvolle buah blikken! Deze zijn niet alleen praktisch en zien er goed uit, maar hebben ook het voordeel dat onze blikjes niet worden weggegooid, maar verstandig worden hergebruikt. Wij laten je graag kennismaken met onze top 3 favoriete cadeau-ideeën, waarvan sommige niet alleen geschikt zijn als cadeau voor dames en heren, maar ook voor kinderen.

1. Cadeau-idee: Maak een bloempot

Wie houdt er nu niet van mooie bloemen in een bijzondere bloempot? Met een zelf gedecoreerde bloempot ben je een heel bijzondere blikvanger! Het enige wat je echt nodig hebt is een waterdichte en weerbestendige blanke lak en een borstel. Wij vinden het persoonlijk leuk met een beetje decoratie:
Daarom hebben we een dikkere snaar, een klein houten hart en een heet lijmpistool. Last but not least zijn een mooie potbloem en wat extra aarde een must.

Eerst bestrijken we ons Buah-blikje met blanke lak, zodat de bloempot glanzend en iets robuuster wordt. Nadat de blanke lak is opgedroogd, gaan we met het lijmpistool langs de bovenrand van het blik. Daar wikkelen we ons dikke koord een paar keer omheen en laten een ongeveer 5 cm lang uiteinde over waar we ons houten hart aan knopen. Aan het einde vullen we het blik met aarde en planten we de potbloem. En zo hebben we niet alleen onze blikjes prachtig ge-upcycled, maar hebben we er ook nog eens een mooi cadeau van gemaakt, perfect voor het begin van de lente!

2. Cadeau-idee: opbergdoosje

Ook voor onze mooie en praktische opbergbakjes – wij vinden ze geweldig in de badkamer met deksel, voor het opbergen van wattenschijfjes of andere hygiëneartikelen – heb je maar een paar materialen nodig.

Deze keer hebben we besloten om ons buah blikje te ontwerpen in kleuren die je meteen aan de lente doen denken. Hiervoor hebben we gekozen voor een acrylverf in krachtig groen. Nadat we het blik hadden gecoat en hadden laten drogen, bedachten we iets bijzonders: we willen onze blikken graag versieren met prachtige paasmotieven met behulp van Window Colours-kleuren. Een felroze kleur past bijzonder goed bij onze groene blikken, waarmee we onze blikken beschilderen met kleine bloemen. Met het hersluitbare deksel is onze voorraaddoos perfect voor allerlei spullen. Ons blik is ook ideaal voor het bewaren van pasta of ontbijtgranen in de keuken.

3. Krantenhouder

We vinden onze doe-het-zelf-krantenhouder ook een geweldig en enigszins ongebruikelijk idee, waarvan ik zeker weet dat geen van je vrienden of familieleden deze nog in huis heeft. Het ideale cadeau voor de zondagskrant van je vader of grootouders! Voor onze buah krantenkiosk laten we deze keer de blikken volledig in hun originele ontwerp achter. Het enige wat je nodig hebt is een lijmpistool en een goede schaar.

Voor het geschenk gebruiken wij 7 van onze grote blikken. Eerst halen we de deksels van de blikjes en daarna halen we de bodems van de blikjes zodat er alleen nog “pijpjes” overblijven. We nemen drie blikjes voor de basis van onze krantenhouder en lijmen ze evenwijdig aan elkaar. We stapelen er nog drie blikjes bovenop, die we vervolgens verspringend op de onderste drie blikjes lijmen. Ten slotte plaatsen we het zevende blikje erbovenop om het geheel een meer individuele vorm te geven. Voilà, je hebt nu een modern en mooi tijdschriftenrek!

Zelf zijn wij dol op zelfgemaakte cadeaus en zijn blij als onze buah blikjes niet worden weggegooid maar opnieuw worden gebruikt. Onze ideeën zijn bovendien eenvoudig uit te voeren en vereisen niet veel extra’s. We hebben ook heel veel plezier gehad met knutselen! Wij hopen dat we je wat inspiratie hebben kunnen geven wat je allemaal kunt doen met onze lege buah blikjes en wensen jou ook veel knutselplezier!

Vrolijk Pasen en een prachtig begin van de langverwachte lente💚

Jouw Buah-familie

Volgende lezen

Gefriertrocknung bei buah - Einfach & schnell erklärt
#allesbanane - 10 verrückte Dinge, die das etwas langweilige Obst so besonders machen