Gekke weetjes over de appel

Kuriose Fakten zur Liebesfrucht: der Apfel

De appel. Eén van de meest populaire fruitsoorten in Duitsland en één van de weinige die ook op Duitse velden wordt geteeld en geoogst. Hoe bekend de vrucht ook is, ze is heel divers. Het wordt al eeuwenlang niet alleen vers van de boom gegeten, maar wordt ook gebruikt in zowel hartige als zoete gerechten en vooral in gebak, waardoor gerechten met zijn zure zoetheid een bijzonder frisse smaak krijgen. Iedereen weet dat de appel niet alleen zo populair is vanwege zijn smaak. Hij speelt een grote rol in het verleden en vele verhalen.

Ook in spreekwoorden is de rode vrucht steeds weer terug te vinden. "Een appel per dag houdt de dokter weg." is waarschijnlijk een van de bekendste en verwijst naar de rijke hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen in appels. Daarom bieden wij de appel nu ook vacuümgedroogd aan als pure variant en niet meer alleen in fruitmengsels. Onze nieuwsgierige feiten laten je zien wat je nog meer moet weten over het heerlijke fruit.

Wist je al dat…

...een appelboom 5 tot 7 jaar moet groeien voordat hij voor het eerst vruchten draagt? De bomen kunnen meer dan 100 jaar oud worden.

...de zwaarste appel ter wereld 1,849 kg woog?

...een appel voor 85% uit water bestaat?

...er ongeveer 30.000 appelsoorten bestaan? Hiervan groeien er alleen al in Duitsland 2.000.

... Duitsers jaarlijks bijna 25 kg appels per persoon eten?

...de luidste beet in een appel 79,1 decibel was? Dat is ongeveer net zo luid als een motorfiets.

...de langste appeltaart ter wereld 276,5 meter lang was? Hiermee werden 1477 stukjes heerlijk gebak gemaakt.

Volgende lezen

15 Fakten über Erdbeere - Spannendes zur fruchtigen Nuss
7 stylische DIY-Ideen für Verpackungsrecycling