15 spannende weetjes over de aardbei: een fruitige noot

15 Fakten über Erdbeere - Spannendes zur fruchtigen Nuss

De aardbei is niet alleen een van de favoriete fruitsoorten van de Duitsers, maar ook internationaal een echte bestseller. Het zomerfruit geniet internationale populariteit en ieder jaar wordt met spanning uitgekeken naar het aardbeienseizoen. Onze gevriesdroogde buah-aardbeien zijn uiteraard niet alleen verkrijgbaar in de paar maanden dat er verse aardbeien te koop zijn, maar het hele jaar door . Door het vriesdrogen gaan ze niet alleen lang mee, maar blijven ook hun smaak, vorm en vrijwel alle vitaminen en mineralen behouden. Praktisch en lekker!


Het feit dat onze heerlijke aardbeien nu ook verkrijgbaar zijn in navulzakjes met tweemaal de hoeveelheid van een groot blik, geeft ons de mogelijkheid om het immer populaire fruit onder de loep te nemen en 15 weetjes over de kleine bestseller voor je samen te vatten:



Wist je al dat…

...aardbeien meer vitamine C bevatten dan citroenen of sinaasappels?!

...verse aardbeien met slagroom zijn HET tussendoortje op het beroemde tennistoernooi van Wimbledon en jaarlijks wordt er om 9.00 uur 38.000 ton vers geplukte aardbeien geleverd - met uitzondering van 2020.

... Duitsers in 2018/2019 gemiddeld 3,6 kg aardbeien per hoofd van de bevolking aten?*

...de aardbei behoort tot de rozenfamilie . Dus waarom zou je geen aardbeienfruitchips meenemen naar je volgende date in plaats van een boeket rozen?!

...de vrucht van de aardbei eigenlijk een noot is en helemaal geen bes? Botanisch gezien is het een schijnbare vrucht en behoort het tot de groep van de collectieve notenvruchten.

... er in 2018 in Duitsland op zo'n 16.198 hectare aardbeien werden geteeld?**

…aardbeien niet rijpen ? Dat is precies de reden waarom wij alleen volledig rijp fruit vriesdrogen!

...er nu meer dan 1.000 soorten aardbeien bestaan? Eén ervan heet corona.

...veel aardbeienrassen slechts één keer per jaar vrucht dragen ?

...het aardbeienseizoen in Duitsland van mei tot en met juli duurt?

...er zelfs witte aardbeien zijn? De zogenaamde ananasaardbei heeft wit vruchtvlees en rode noten en smaakt oorspronkelijk een beetje naar ananas.

...aardbeien voor ongeveer 90% uit water bestaan?

...de aardbei al in de middeleeuwen populair was? Ze werden onder meer vanuit Canada naar Europa gebracht en vervolgens op grote schaal gekweekt.

… aardbeibloemen en bladeren eetbaar zijn ?

...de aardbei door de Germaanse volkeren werd beschouwd als een teken van vruchtbaarheid en liefde en toebehoorde aan Freya, de godin van de vruchtbaarheid en de liefde ? In de middeleeuwen mochten mannen zonder aarzeling van de heerlijke vruchten eten omdat ze werden gezien als een symbool van verleiding en plezier, maar voor vrouwen werden ze als ongezond beschouwd.

* Bron: Statista

**Bron: Statista

Volgende lezen

Ist die Wildheidelbeere eine Wunderbeere? 10 Fakten zu der kleinen Frucht
Kuriose Fakten zur Liebesfrucht: der Apfel