Veganistische chocolade-bananentaart

Tijdschema:

Totale duur: ca. 90 Minuten

Voorbereiding: 30 minuten

Koken/bakken: 30 min

Afkoelen / weken: 30 min

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 2 blikjes kokosmelk
  • ongeveer 80 buah bananenchips
  • 200 gram bloem
  • 250 gram kokosbloesemsuiker
  • 5 1/2 eetlepels bakcacao
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels tahin
  • 7 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 1 snufje zout
  • 200 ml amandelmelk

Voorbereiding:

1. Zet de kokosmelk de dag ervoor minimaal 12 uur in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180°C heteluchtoven.

3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.

4. Smelt de kokosolie op laag vuur.

5. Voeg kokosolie, tahini en amandelmelk toe aan de droge ingrediënten en roer tot een gladde massa.

6. Giet het deeg in een ronde springvorm van 26 mm. (Ik haal altijd de rest van de kokosolie uit de kom waarin ik het heb gesmolten om de vorm in te vetten)

7. Bak de cake ongeveer 30 minuten. De cake mag in het midden nog een beetje zacht zijn. Laat het volledig afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

8. Scheid nu de bovenste koepelvormige laag van de cake met een scherp mes (ik gebruik een broodmes). Hier hoef je er niet voor te zorgen dat het heel blijft. Het zal later worden gebruikt om de cake te versieren en verkruimeld.

9. Plaats nu de bananenchips op de taart.

10. Haal de kokosmelk uit de koelkast. Het water en de pulp zijn gescheiden. Neem het vruchtvlees en giet het in een kom zonder water. Klop het kokosmengsel nu op als normale room en voeg 2-4 eetlepels van het resterende kokoswater toe om het romig te maken. Als je wat extra zoetigheid in de kokosroom wilt, kun je een pakje vanillesuiker of een eetlepel poedersuiker toevoegen.

11. Zodra de kokosroom opgeklopt is, voeg je deze toe aan de laag bananenchips en neem je de overgebleven cake en verkruimel je deze decoratief over de room.

12. De taart smaakt vers uit de koelkast het lekkerst.

Dit product werd ook gebruikt in het recept: