Mini Mandarinen Kuchen mit weißer Glasur und buah gefriergetrockneter Mandarine als Dekor

Tartelettes met mandarijn

Duur

Totale duur: ca. 70 minuten

Voorbereiding: 10 minuten

Bakken: 30 minuten

Rusten: 30 minuten

Ingrediënten

Voor 8 kleine tartelettes

  • 200 g bloem
  • 100 g boter of margarine
  • 60 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 3 el koud water
  • buah-mandarijnen
  • 3 el vanilleyoghurt
  • 3 el (vegan) slagroom

Bereiding

  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
  2. Snijd de koude boter in stukjes en voeg deze toe aan de droge ingrediënten.
  3. Kneed het mengsel kort en voeg dan het koude water toe.
  4. Kneed het deeg helemaal door en laat het dan ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Maak ondertussen de vulling door 3 volle eetlepels vanilleyoghurt en 3 volle eetlepels slagroom door elkaar te mengen. Zet het mengsel vervolgens in de koelkast om te rusten.
  6. Rol het deeg uit, snijd er cirkels uit en druk ze in ingevette taartvormpjes. Prik de bodem van het deeg een paar keer in met een vork.
  7. Bak de tartelettes ca. 15-20 minuten in de oven op 175 °C.
  8. Laat de tartelettes afkoelen, vul ze met het yoghurt-slagroommengsel, leg er een buah-mandarijn op en bestrooi met wat verkruimelde mandarijnstukjes.