Donauwelle met zure kersen

Duur

Totale duur: ca. 60 minuten

Voorbereiding: 10 minuten

Bakken: 20 minuten

Koelen: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 handvol buah-kersen
  • 60 g speltmeel
  • ½ tl zuiveringszout
  • ½ tl bakpoeder
  • 2-3 tl erythritol (of een ander zoetmiddel)
  • 30 g sojayoghurt, ongezoet
  • 1 tl appelazijn
  • 70 ml plantaardige melk
  • 1 snufje zout
  • 10 g cacaopoeder
  • 100 g (vegan) vanillepudding
  • een beetje chocolade

Bereiding

  1. Voor het cakebeslag: meng alle ingrediënten, behalve het cacaopoeder, in een kom tot een glad beslag. Het deeg moet redelijk dik en luchtig zijn.
  2. Giet de helft van het deeg in een ovenvaste schaal. Voeg het cacaopoeder toe aan de andere helft en roer opnieuw.
  3. Giet het cacaodeeg over het lichte deeg en meng lichtjes.
  4. Verdeel de buah-kersen over de taart en druk ze lichtjes aan.
  5. Bak de cake ongeveer 20 minuten op 160 °C.
  6. Laat de gebakken cake iets afkoelen. Bestrijk vervolgens met de vanillepudding en gesmolten chocolade.
  7. Koel het geheel zodat de chocolade- en puddinglaag steviger worden.
Benodigde product(en):