Schokoladen Pralinen mit buah Himbeeren als Kern

Frambozenchocoladepralines

Tijdschema:

Totale duur: ca. 240 minuten

Voorbereiding: 15 minuten

Koken/bakken: 0 minuten

Afkoelen/weken: 3 ¾ uur

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 2 kopjes bevroren frambozen
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 2 eetlepels rijstmoutsiroop (of vloeibare zoetstof naar keuze)
  • 1 eetlepel heet water
  • 100 g gesmolten pure chocolade
  • buah frambozen om te versieren

Voorbereiding:

1. Pureer frambozen, chiazaden, rijstmoutsiroop en water tot een gladde massa. Het vergt wat geduld totdat de frambozen gelijkmatig oplossen en het mengsel een romige consistentie heeft.

2. Giet het mengsel gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats het 3-4 uur in de vriezer.

3. Haal het mengsel uit de vriezer en snijd het in hapklare stukjes.

4. Bedek elke hap met gesmolten chocolade en besprenkel de resterende chocolade erover.

5. Garneer met buah-frambozen en plaats vervolgens opnieuw 5 minuten in de vriezer. Klaar om te genieten!

6. Bewaar de overgebleven Jam Bites in de vriezer en haal ze 20 minuten voor het eten eruit.

Dit product werd ook gebruikt in het recept: