Frambozenmacarons

Duur

Totale duur: ca. 1 uur 25 minuten

Voorbereiding: 40 minuten

Bakken: 15 minuten

Koelen: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kopje buah-frambozen
  • 10 g slagroom
  • 150 g witte chocolade
  • 100 g eiwit
  • 100 g amandelmeel
  • 40 g suiker
  • 180 g poedersuiker
  • rode kleurstof

Bereiding

  1. Klop het eiwit en de kristalsuiker stijf. Giet het amandelmeel en de poedersuiker door een zeef. Spatel het amandel-suikermengsel met een garde door het eiwitmengsel. Voeg de kleurstof toe.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier of siliconenmatjes. Giet het meringuemengsel in een spuitzak en snijd ca. 8 milimeter van de punt af.
  3. Spuit meringue-dots van gelijke grootte (70-76 stuks) op de matten of het papier: het oppervlak van de stip moet soepel en glad zijn.
  4. Laat de macarons ca. 30 minuten drogen. Het oppervlak van de macarons moet droog zijn, niet plakkerig.
  5. Bak de macarons in het midden van een voorverwarmde oven op 145 °C gedurende 15 minuten en laat vervolgens volledig afkoelen op de bakplaat.
  6. Smelt ondertussen de witte chocolade in een waterbad. Nadat deze volledig gesmolten is, voeg je de slagroom toe.
  7. Pureer of prak de gedroogde frambozen met een vork en spatel ze door het chocolademengsel. Laat de vulling afkoelen.
  8. Giet de vulling in een spuitzak en spuit deze op de platte kanten van de macaronhelften. Leg er een tweede macaronhelft op en druk lichtjes aan. Zet de macarons vervolgens in de koelkast tot het serveren.
Benodigde product(en):