Mini Gugelhupf mit buah gefriergetrockneten Erdbeeren als Dekoration

Tulband-cake met aardbeienfrosting

Duur

Totale duur: ca. 1 uur 20 minuten
Voorbereiding: 35 minuten
Bakken: 45 minuten

Ingrediënten

Voor 1 standaard siliconen tulbandvorm

  • 200 g amandelmeel
  • 50 g gemalen amandelen
  • 295 g erythritolpoeder
  • 350 g boter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 vanillestokje, geschraapt
  • 5 el slagroom
  • 1 snufje zout
  • 200 g dubbele roomkaas
  • 20 g buah-aardbeien

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Meng 200 gram boter met 195 gram erythritol en klop het mengsel schuimig met een mixer.
  3. Voeg de eieren toe en roer ze erdoor.
  4. Voeg het amandelmeel, het bakpoeder, de amandelen, het vanillemerg en de slagroom toe en verwerk alles tot een homogeen deeg.
  5. Vet een tulbandvorm in met wat boter en verdeel het deeg gelijkmatig in de vorm.
  6. Bak de cake ca. 45 minuten in het midden van de oven en haal hem na het afkoelen voorzichtig uit de vorm.
  7. Klop de resterende 100 gram boter met de mixer schuimig en voeg geleidelijk de resterende 150 gram erythritol toe.
  8. Roer de roomkaas erdoor.
  9. Pureer de buah-aardbeien met een beetje water in de mixer en meng de aardbeienpuree gelijkmatig door het glazuurmengsel.
  10. Smeer het aardbeienglazuur op de cake en versier met buah-aardbeien.
Benodigde product(en):