buah Adventskalender Sorte Winterapfel als Topping auf einem warmen Porridge in einer Schale

Havermout met winterappel

Duur

Totale duur: ca. 15 minuten

Voorbereiding: 5 minuten

Koken/bakken: 10 minuten

Ingrediënten

  • 100 g havervlokken
  • 300 ml plantaardige melk
  • 1 appel
  • 1 el agavesiroop
  • 1 tl vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • buah-winterappel-mix
  • yoghurt (optioneel)

Bereiding

  1. Rasp de appel erg fijn met een keukenrasp.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  3. Voeg de geraspte appel en plantaardige melk toe en breng de havermout onder voortdurend roeren kort aan de kook. Laat het vervolgens op een laag pitje sudderen tot je een romige consistentie hebt bereikt.
  4. Doe de havermout in een kom en top met de winterappel-mix en eventueel wat yoghurt.
Benodigde product(en):