Belgische Waffeln mit puerierten buah Himbeeren und buah Blaubeeren als Topping auf einem Teller

Bosbessenwafels

Tijdschema:

Totale duur: ca. 25 minuten

Voorbereiding: 15 minuten

Koken/bakken: 10 minuten

Koel/steil: 0 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

Ingrediënten voor 3-4 miniwafels
  • buah bosbessen indien gewenst
  • 60 g speltmeel
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel erythritol
  • 30 g plantaardige kwark
  • 60-70 ml plantaardige melk met 1 theelepel appelciderazijn (veganistische “karnemelk”)
  • een snufje zout

Voorbereiding:

  1. Meng bloem, bakpoeder, zuiveringszout, erythritol en zout in een kom.
  2. Voeg het kwarkalternatief en de veganistische karnemelk toe en meng gelijkmatig.
  3. Laat het deeg 5 minuten rusten en vouw dan de buah bosbessen erdoor.
  4. Bak het deeg in porties in een voorverwarmd – en eventueel ingevet – wafelijzer.
  5. Geniet van de wafels met toppings naar keuze!
Dit product werd ook gebruikt in het recept: