Bessensorbet op deegkussentjes

Tijdschema:

Totale duur: ca. 130 Minuten

Voorbereiding: 10 min. / Afkoelen, laten trekken: 120 min

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 23 gram buah zure kers & vrienden
  • 80 ml water
  • 1 theelepel honing
  • 8 theelepels boekweit, gekiemd
  • 6 dadels, ontpit
  • 1 snufje vanillepoeder
  • wat kaneel

Voorbereiding:

1. Zet wat buah-fruit opzij om te versieren.

2. Meng SOUR CHERRY & FRIENDS met water en honing tot een gladde puree.

3. Laat de vulling kort rusten totdat deze romiger wordt.

4. Verwerk de gekiemde boekweit met dadels, vanillepoeder en kaneel in de keukenmachine tot een uniform deeg.

5. Vorm het deeg in twee platte cirkels op bakpapier.

6. Bestrijk de deegkussentjes met het bessenmengsel, decoreer met de bewaarde buahvruchten en plaats ze 2 uur in de vriezer.

7. Haal de afgewerkte bessensorbet uit de vriezer en bestrooi met kaneel.

Dit product werd ook gebruikt in het recept: