buah Tartletts mit einer Creme und buah Aprikose als Topping auf einem Teller, daneben ein Ofengitter mit weiteren Tarteletts und einer Dose buah Aprikose

Abrikozentaartjes

Tijdschema:

Totale duur: ca. 70 minuten

Bereiding: 10 minuten

Bereiding: 30 minuten

Koelen/Infuseren: 30 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

Ingrediënten voor 8 stuks:
  • 200 g bloem
  • 100 g (veganistische) boter
  • 60 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 3 eetlepels koud water
  • 8 stuks buah-abrikozen
  • 3 eetlepels vanilleyoghurt

Voorbereiding:

1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.

2. Snijd de koude boter in stukjes en voeg deze toe aan de droge ingrediënten.

3. Kneed het mengsel.

4. Kneed het deeg grondig en laat het vervolgens ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

5. Rol het deeg uit, snijd er cirkels uit en druk ze in ingevette taartvormpjes. Prik met een vork meerdere keren in de bodem van het deeg.

6. Bak de taartjes in de oven op 175°C gedurende ongeveer 15-20 minuten.

7. Laat de taartjes afkoelen en vul ze met de yoghurt. Leg er een hele abrikoos op en strooi er wat verkruimelde abrikozenstukjes overheen.

Dit product werd ook gebruikt in het recept: