Karottenmuffins mit Frosting und buah vakuumgetrockneten Karotten als Dekoration

Worteltaart voor kinderen met wortelchips

Tijdschema:

Totale duur: ca. 75 minuten Voorbereiding: 35 minuten Koken/bakken: 20 minuten Afkoelen/infuseren: 20 minuten

Vorbereiten: 35 Minuten

Kochen/Backen: 20 Minuten

Kühlen/Ziehen: 20 Minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

Ingrediënten voor 12 muffins
  • kleine muffinbekers

Droge ingrediënten:

  • 300 g bloem
  • 150 g bruine suiker
  • 60 g gemalen amandelen
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Natte ingrediënten:

  • 220 g gemalen wortels (2-3 wortels)
  • 200 ml plantendrank
  • 65 ml zonnebloemolie
  • 1 eetl appelciderazijn

Glazuur:

  • 200 gram veganistische roomkaas
  • 150 g veganistische boter
  • ca. 200 g poedersuiker
  • 2 eetlepels maizena

Voorbereiding:

  1. Meng alle droge ingrediënten tot alles goed gemengd is en voeg dan de natte ingrediënten toe.
  2. Verdeel het beslag over alle muffinvormpjes.
  3. Bak de muffins in de oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 20 minuten.
  4. Om het glazuur te bereiden, moeten de boter en de roomkaas op kamertemperatuur zijn. Meng de twee ingrediënten tot er geen klontjes meer zijn en roer er geleidelijk de poedersuiker door.
  5. Breng het glazuur pas op de muffins aan als ze volledig zijn afgekoeld.
  6. Versier het glazuur met de wortelchips.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: