Vegane Apfel Zimtschnecken mit buah Apfel und Zimt liegen in einer Schale

Veganistische appel-kaneelbroodjes

Duur:

Totale duur: ca. 30 minuten

Voorbereiding: 15 minuten

Bakken: 15 minuten

Ingrediënten:

Voor 4 mini-kaneelbroodjes

  • 50 g speltmeel
  • 30 g vegan kwark
  • ½ tl bakpoeder
  • 1 tl erythritol
  • 2 dadels + heet water
  • een snufje kaneel
  • een handvol buah-appel

Bereiding:

  1. Doe de bloem, kwark, bakpoeder en erythritol in een kom en kneed tot een deeg. Het deeg mag niet te plakkerig zijn, maar ook niet te droog.
  2. Giet een beetje heet water over de dadels en zet even opzij.
  3. Rol het deeg gelijkmatig uit tot een rechthoek.
  4. Haal de dadels uit het water en prak ze fijn met een vork. Voeg indien nodig een beetje water toe tot je een romig, niet te vloeibaar mengsel krijgt.
  5. Verdeel het dadelmengsel over het uitgerolde deeg en bestrooi met kaneel.
  6. Verdeel vervolgens de buah appelstukjes over het deeg.
  7. Rol het deeg vanaf de korte kant op en snijd het in 4 even grote stukjes.
  8. Leg de kaneelbroodjes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 15 minuten op 160 °C goudbruin.
Benodigde product: