Vegane Apfel Zimtschnecken mit buah Apfel und Zimt liegen in einer Schale

Veganistische Appel-Kaneelbroodjes

Tijdschema:

Totale duur: ca. 30 minuten

Voorbereiding: 15 minuten

Koken/bakken: 15 minuten

Koel/steil: 0 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

Ingrediënten voor 4 mini kaneelbroodjes
  • 50 g speltmeel
  • 30 g veganistisch kwarkalternatief
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel erythritol
  • 2 dadels + warm water
  • wat kaneel
  • een handvol buah-appel

Voorbereiding:

  1. Doe de bloem, kwark, bakpoeder en erythritol in een kom en kneed tot een deeg. Het deeg mag niet te plakkerig zijn, maar ook niet te droog.
  2. Giet een beetje heet water over de dadels en zet even opzij.
  3. Rol het deeg gelijkmatig uit tot een rechthoek.
  4. Haal de dadels uit het water en prak ze fijn met een vork. Voeg indien nodig een beetje water toe tot je een romig, niet te vloeibaar mengsel krijgt.
  5. Verdeel het dadelmengsel over het uitgerolde deeg en bestrooi met kaneel.
  6. Verdeel vervolgens de buah appelstukjes over het deeg.
  7. Rol het deeg vanaf de korte kant op en snijd het in 4 even grote rollen.
  8. Leg de kaneelbroodjes in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 15 minuten op 160 °C goudbruin.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: