Dessert aus Crumble, Joghurt und buah gefriergetrockneter Pflaume in einem Glas, steht auf einem Tisch mit einer Dose buah Pflaumen daneben

Pruimenkruimeltaart in een glas

Duur:

Totale duur: ca. 30 minuten

Voorbereiding: 5 minuten

Toebereiding: 15 minuten

Koelen: 10 minuten

Ingrediënten:

Voor 6 porties

  • buah-pruim (op smaak)
  • 200 g bloem
  • 120 g boter
  • 90 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 250 g vanilleyoghurt

Bereiding:

  1. Doe de bloem, boter, suiker en zout in een kom en meng met je handen of met een mixer (deeghaak) tot er grove kruimels ontstaan. Kneed ze niet te lang, zodat ze lekker kruimelig blijven.
  2. Verdeel de kruimels gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de crumble ongeveer 15 minuten in de oven op ca. 180 °C (boven-/onderwarmte) tot goudbruin.
  4. Laat de crumble afkoelen en verdeel gelijkmatig over zes glazen.
  5. Voeg 2-3 eetlepels yoghurt toe aan elk glas en garneer met stukjes buah-pruim.
Benodigde product: