Dessert aus Crumble, Joghurt und buah gefriergetrockneter Pflaume in einem Glas, steht auf einem Tisch mit einer Dose buah Pflaumen daneben

Pruimenkruimeltaart in een glas

Tijdschema:

Totale duur: ca. 30 minuten

Bereiding: 5 minuten

Bereiding: 15 minuten

Koelen/Infuseren: 10 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

Ingrediënten voor 6 porties in een glas:
  • buah pruim naar wens
  • 200 g bloem
  • 120 g boter
  • 90 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 250 g vanilleyoghurt

Voorbereiding:

  1. Doe de bloem, boter, suiker en zout in een kom en meng dit met de handen of met een mixer (deeghaak) tot er grove kruimels ontstaan. Kneed ze niet te lang, zodat ze lekker kruimelig blijven.
  2. Verdeel de kruimels gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de crumble in de oven op ca. 180 °C (boven-/onderwarmte), ongeveer 15 minuten, tot goudbruin.
  4. Laat de sprinkles afkoelen en verdeel ze gelijkmatig over zes glazen.
  5. Voeg 2-3 eetlepels yoghurt toe aan elke crumble in het glas en garneer met buahs pruim.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: