Fudgy brownie met fruittopping

Duur

Totale duur: ca. 1 uur 10 minuten

Voorbereiding: 10 minuten

Bakken: 45 minuten

Afkoelen: 15 minuten

Ingrediënten

  • 25 g buah aardbei & friends-mix
  • een beetje kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 banaan, geprakt
  • 2 el amandelboter
  • 250 g tahini
  • 150 ml ahornsiroop
  • 3 el cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • 60 g pure chocolade, in stukjes gehakt
  • noten, gehakt (optioneel)
  • 150 g nougatcrème

Bereiding

  1. Vet een ovenschaal van 20 x 30 cm in met kokosolie en verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Klop de eieren schuimig en roer de geprakte bananen erdoorheen.
  3. Voeg de amandelboter, tahini, ahornsiroop, cacaopoeder en bakpoeder toe en meng alles tot een glad deeg.
  4. Spatel tweederde van de chocoladestukjes en eventueel de gehakte noten erdoor.
  5. Giet het deeg in de ovenschaal en strooi de resterende chocoladestukjes erover.
  6. Bak de brownie ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven en laat hem daarna goed afkoelen.
  7. Snijd de brownie horizontaal doormidden, decoreer beide helften met de nougatcrème en aardbei & friends-mix, en stapel ze op elkaar.
Benodigde product(en):