Frambozenmacarons

Tijdschema:

Totale duur: ca. 85 Minuten

Voorbereiden:40 minuten

Koken bakken:15 minuten

Koelen / Trekken:30 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 1 kopje buah-frambozen
  • 10 g slagroom
  • 150 gram witte chocolade
  • 100 g eiwit
  • 100 g amandelmeel
  • 40 g suiker
  • 180 g poedersuiker
    - kleurstof voor levensmiddelen

Voorbereiding:

  1. Klop het eiwit en de kristalsuiker stijf. Giet het amandelmeel en de poedersuiker door een zeef. Spatel het amandel-suikermengsel met een garde door het eiwitmengsel. Voeg de juiste kleurstof toe.
  2. Bedek de bakplaten met bakpapier of siliconenmatjes. Giet het meringuemengsel in een wegwerpspuitzak en snij ongeveer 8 mm van de punt af. Spuit meringue dots van gelijke grootte (70-76 stuks) op de matten of het papier: het oppervlak van de stip moet soepel lopen en glad zijn. Laat de macarons ongeveer 30 minuten drogen. Het oppervlak van de macarons mag niet meer plakkerig zijn, maar droog.
  3. Bak de meringues in de voorverwarmde heteluchtoven op 145 graden op het middelste rooster gedurende 15 minuten en laat ze vervolgens volledig afkoelen op de bakplaten.
  4. Smelt ondertussen de witte chocolade in een waterbad. Nadat het volledig gesmolten is, voeg je de slagroom toe. Pureer de gedroogde frambozen met een vork en spatel ze door het chocolademengsel. Laat de crème afkoelen.
  5. Giet de vulling in een spuitzak en spuit deze op de platte kanten van de macaronschelpen. Leg er een tweede macaronschelp op en druk lichtjes aan. Zet de afgewerkte macarons in de koelkast tot het serveren.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: