Frambozen-bananenmuffins

Duur

Totale duur: ca. 30 minuten

Voorbereiding: 10 minuten

Bakken: 20 minuten

Ingrediënten

  • 20 g buah-frambozen
  • 40 g buah-banaan
  • 120 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 40 g erythritol (of een ander zoetmiddel)
  • 40 g buah-banaan + heet water
  • 70 ml plantaardige melk + 2 tl appelazijn
  • 40 g margarine
  • 1 snufje zout
  • 20 g buah-frambozen
  • noten (optioneel)

Bereiding:

  1. Meng de bloem, bakpoeder en baking soda met erythritol en zout.
  2. Giet een beetje heet water over de buah-bananen zodat ze goed bedekt zijn en langzaam zacht worden. Zet opzij en smelt de margarine.
  3. Meng de melk met de appelazijn en laat even staan. Verwerk intussen de zachte banaan tot pulp.
  4. Voeg het melkmengsel, de banaan en de margarine toe aan het bloemmengsel en roer.
  5. Vouw de buah-frambozen (en optioneel een paar noten) erdoor.
  6. Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffinvormpjes en bak op 160 °C gedurende ca. 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Benodigde product(en):