Frambozen-bananenmuffins

Tijdschema:

Totale duur:

30 Minuten

Voorbereiden:10 minuten

Koken bakken:20 minuten

Koelen / Trekken:0 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 20 g buah-frambozen
  • 40 g buah-banaan
  • 120 gram speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 40 g erythritol of ander zoetmiddel
  • 40 g buah banaan + heet water
  • 70 ml plantaardige melk + 2 theelepels appelciderazijn
  • 40 gram margarine
  • 1 snufje zout
  • 20 g buah-frambozen
  • Noten (optioneel)

Voorbereiding:

  1. Meng bloem, bakpoeder en zuiveringszout met erythritol en zout.
  2. buah, giet een beetje heet water over de bananen zodat ze goed bedekt zijn en langzaam zacht worden. Zet de banaan opzij. Smelt margarine.
  3. Meng melk en appelciderazijn en laat even staan. Verwerk de zachte banaan tot pulp.
  4. Voeg het melkmengsel, de banaan en de margarine toe aan het bloemmengsel en roer.
  5. Vouw de buah-frambozen (en noten) erdoor.
  6. Verdeel het deeg gelijkmatig over de muffinvormpjes en bak op 160 graden gedurende ongeveer 15-20 minuten tot het oppervlak goudbruin is.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: