Donauwelle met zure kersen

Tijdschema:

Totale duur: ca. 60 Minuten

Voorbereiden:10 minuten

Koken bakken:20 minuten

Koelen / Trekken:30 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 1 handvol Buah zure kersen
  • 60 gram speltmeel
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 2-3 theelepel erythritol (of ander zoetmiddel)
  • 30 g sojayoghurt, ongezoet
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 70 ml plantaardige melk
  • 1 snufje zout
  • 10 g cacaopoeder
  • 100 g veganistische vanillepudding
  • wat veganistische chocolade

Voorbereiding:

  1. Voor het cakebeslag meng je alle ingrediënten, behalve het cacaopoeder, kort in een kom tot een glad beslag. Het deeg moet behoorlijk dik en luchtig zijn.
  2. Giet de helft van het deeg in een ovenvaste schaal. Voeg het cacaopoeder toe aan de andere helft en roer opnieuw.
  3. Giet het cacaodeeg over het lichte deeg en meng lichtjes.
  4. Verdeel de buah zure kersen over de taart en druk ze lichtjes aan.
  5. Bak de cake ongeveer 20 minuten op 160 graden.
  6. Laat de gebakken cake iets afkoelen. Bestrijk vervolgens met de vanillepudding en gesmolten chocolade.
  7. Koel het geheel zodat de chocolade- en puddinglaag een beetje kan stollen.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: