Chocolade-dadeltruffels

Duur

Totale duur: ca. 2 uur 15 minuten

Voorbereiding: 15 minuten

Koelen: 120 min

Ingrediënten

  • 28 g zure kers & friends-mix
  • 8 dadels
  • 1 handvol walnoten
  • 1 el amandelboter
  • 1 el cacaonibs
  • 2 el cacaopoeder
  • ½ tl zout
  • 4 el kokosrasp
  • 2 el cashewnoten, gehakt
  • 1 el sesam
  • 1 tl vanillepoeder
  • 6 el lijnzaad, gemalen
  • 1 el kokosolie

Bereiding

  1. Meng de zure kers & friends-mix fijn met dadels en walnoten in de keukenmachine.
  2. Doe de overige ingrediënten – amandelboter, cacaonibs, cacaopoeder, zout, kokosrasp, cashewnoten, sesam, vanillepoeder, lijnzaad en kokosolie – met het fruit-walnotenmengsel in een keukenmachine en meng tot een stroperige massa.
  3. Vorm tennisbalgrote balletjes van het mengsel en laat ze 2 uur in de koelkast rusten.
  4. Vorm het koude mengsel tot kleine balletjes met een diameter van ca. 2-3 cm en rol ze optioneel door nog meer cacaopoeder.
Benodigde product(en):