Chiapudding met frambozen-kokosgranola

Duur

Totale duur: ca. 35 minuten

Voorbereiding: 15 minuten

Toebereiding: 5 minuten

Rusten: 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 handvol buah-kokoschips
  • 1 handvol buah-frambozen
  • 1 handvol speltvlokken
  • 1 handvol grove havervlokken
  • 15 g chiazaad
  • 120 ml havermelk
  • 60 g (vegan) yoghurt of kokosyoghurt
  • 100 g verse frambozen
  • een beetje agavesiroop
  • 15 g (vegan) witte chocolade (optioneel)

Bereiding:

  1. Meng de chiazaadjes met de havermelk en laat in de koelkast rusten tot er een dik mengsel ontstaat.
  2. Verwarm de verse frambozen in een pan tot ze zacht zijn en pureer ze vervolgens tot een puree. Zet de frambozenpuree opzij en laat iets afkoelen.
  3. Giet het chiamengsel in een glas, top met yoghurt en de bessenpuree.
  4. Voor de granola: rooster de speltvlokken, havervlokken, buah-frambozen en buah-kokoschips in een pan met een scheutje agavesiroop. Laat het vervolgens afkoelen.
  5. Voeg de granola als laatste laag over de chiapudding.
  6. Optioneel kun je wat witte chocolade verwarmen en in dunne slierten over het dessert verdelen.
Benodigde product(en):