Chiapudding met frambozen-kokosgranola

Tijdschema:

Totale duur:

35 Minuten

Voorbereiden:15 minuten

Koken bakken:5 mins

Koelen / Trekken:15 minuten

Ingrediënten lijst:

Dit is wat je nodig hebt:

  • 1 handvol Buah-kokoschips
  • 1 handvol buah-frambozen
  • 1 handvol speltvlokken
  • 1 handvol gezonde havervlokken
  • 15 g chiazaad
  • 120 ml havermelk
  • 60g veganistische natuuryoghurt of kokosyoghurt
  • 100 g verse frambozen
  • Wat agavesiroop
  • Optioneel: 15 g veganistische witte chocolade

Voorbereiding:

  1. Meng de chiazaadjes met de havermelk en laat het geheel in de koelkast rusten tot er een dik mengsel ontstaat.
  2. Verwarm de verse frambozen in een pan tot ze zacht zijn en pureer ze vervolgens tot een puree. Zet de frambozenpuree opzij en laat iets afkoelen.
  3. Giet het chiamengsel in een glas, doe de yoghurt erop en de bessenpuree erop.
  4. Voor de granola rooster je de speltvlokken, havervlokken, buah-frambozen en buah-kokoschips in een pan met een scheutje agavesiroop. Laat het vervolgens afkoelen.
  5. De granola wordt als laatste laag over het mengsel gelegd.
  6. Optioneel kun je wat witte chocolade verwarmen en in dunne slierten over het dessert verdelen.
Dit product werd ook gebruikt in het recept: