Ananas-kokoscurry

Duur

Totale duur: ca. 40 minuten

Voorbereiding: 10 minuten

Koken: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 handvol buah-ananas
  • 1 handvol buah-kokoschips
  • 2 kleine uien
  • 15 kleine tomaten
  • 150 g kip (optioneel)
  • 2 el gele currypasta
  • wat olijfolie
  • 400 ml kokosmelk

Bereiding:

  1. Pel de uien en snijd in ringen. Was de tomaten. Snijd de kip in hapklare stukjes.
  2. Bak de currypasta in olijfolie in een wok en roer er langzaam de kokosmelk door.
  3. Voeg eerst de kip toe aan het currymengsel en laat ca. 5 minuten koken. Voeg dan de tomaten en uien toe en laat nog 10 minuten koken tot alles gaar is.
  4. Top de curry tot slot met de buah-ananas en kokoschips.
  5. Als je de curry extra fruitig wilt, kun je de ananas ook tijdens het koken aan de curry toevoegen.
Benodigde product(en):