buah Tartletts mit einer Creme und buah Aprikose als Topping auf einem Teller, daneben ein Ofengitter mit weiteren Tarteletts und einer Dose buah Aprikose

Abrikozentaartjes

Duur

Totale duur: ca. 1 uur 10 minuten

Voorbereiding: 10 minuten

Bakken: 30 minuten

Rusten: 30 minuten

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 200 g bloem
  • 100 g boter of margarine
  • 60 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 3 el koud water
  • 8 stukjes buah-abrikozen (+ extra als topping)
  • 3 el vanilleyoghurt

Bereiding

  1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.
  2. Snijd de koude boter in stukjes en voeg deze toe aan de droge ingrediënten.
  3. Kneed het deeg goed door en laat vervolgens ca. 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Rol het deeg uit, snijd er 8 cirkels uit en druk deze in ingevette taartvormpjes. Prik met een vork meerdere keren in de bodem van het deeg.
  5. Bak de taartjes in de oven op 175 °C gedurende ca. 15-20 minuten.
  6. Laat de taartjes afkoelen en vul ze met de yoghurt.
  7. Leg op elk taartje een groot stukje buah-abrikoos en strooi er wat verkruimelde abrikozenstukjes overheen.
Benodigde product(en):