9 alternatieven voor snoep: gezonde snacks voor het hele gezin

9 Alternativen zu Süßigkeiten: Gesunde Naschereien für die ganze Familie

Zodra je thuiskomt, hoor je uit de kinderkamer: “Maaaama, mag ik iets zoets?” Eigenlijk zou je wel ja willen zeggen – als er niet al die suiker was. Maar gelukkig kun je je kleintjes nog steeds verwennen: met gezonde alternatieven voor snoep. Hier presenteren wij u negen ideeën die niet veel tijd kosten en gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten , maar toch de ogen van uw kinderen laten stralen.

1. Gevriesdroogd fruit

100% natuurlijk en 0% toevoegingen - maar een fruitige snack die je gezin voorziet van vullende vezels en waardevolle vitamines : gevriesdroogd fruit is misschien wel het beste alternatief voor snoep.

Ze geven je evenveel voedingsstoffen als vers fruit , hebben een onweerstaanbare crunch en prikkelen je tong met zulke intense smaken dat zelfs mensen die niet van fruit houden de hele zak willen leegmaken.

Als uw kinderen zin hebben in iets zoets, kunt u de zorgen over industriële suiker en conserveermiddelen snel vergeten - laat ze gewoon snoepen van gevriesdroogde aardbeien , bananen of appels .

Het is snel en toch gezond – in tegenstelling tot de meeste andere zoete alternatieven op de markt. Er zitten immers vaak zoetstoffen en andere twijfelachtige toevoegingen in.

2. Vlacrème

Stel je voor dat je een pudding kunt opscheppen die bijna als room in je mond smelt , maar dan zonder een gram suiker. De kans is groot dat je zojuist je nieuwe favoriete dessert hebt gevonden en dat je kinderen ruzie hebben over wie de mengkom mag schrapen. Daarom kun je het beste een dubbele portie bereiden!

Doe hiervoor 0,5 liter koude melk of sojadrank in een hoge maatbeker. Voeg nu een theelepel guargom toe en klop het mengsel met een mixer tot een luchtige crème. Breng op smaak met cacao en berkensuiker, garneer met gevriesdroogde aardbeien en snack op puur geluk!

3. Kaneelkikkererwten

Als je aan kikkererwten denkt, denk je waarschijnlijk aan hummus, maar als je ze op de juiste manier bereidt, zijn de vrolijke erwten een prima vervanger voor snoep.

Dat is hoe je het doet:

  • Giet een glas kikkererwten af
  • Droog de kikkererwten af ​​met een theedoek en meng ze met 1 eetlepel olie
  • Verdeel de erwten over een bakplaat en bak ze gedurende 20 minuten op 180 graden
  • Meng intussen 2 eetlepels agavesiroop met 1 theelepel kaneel. Meng met de kikkererwten en bak nog eens 10 minuten.

Belangrijk: Niet geschikt voor kleine kinderen , zij zouden kunnen stikken in de kikkererwten!

4. Sorbet

Wat zou uw verlangen naar snoep beter kunnen bevredigen dan ijs ? Gelukkig heb je geen suiker nodig om een ​​romige sorbet te maken; je hebt alleen een goede mixer nodig.

Snijd eenvoudig de favoriete fruitsoorten van uw gezin in stukjes, vries ze in en pureer ze – en u heeft een gezond fruitijsje .

Als je wilt, kun je nu wat notenboter of een scheutje room toevoegen. Ook lekker: specerijen als vanille of zelfs basilicum. Eet jij liever ijs met knapperige stukjes? Maak de sorbet vervolgens af met gevriesdroogd fruit!

5. Appelringen met pindakaas en kaneel

Als uw kinderen thuiskomen uit school, klagen ze dat ze verschrikkelijk hongerig zijn - maar zal het even duren voordat het eten op tafel staat? Stilt hun eerste honger en zal uw kleintjes zeker blij maken: appelringen met pindakaas en kaneel!

Om dit te doen, snijdt u een appel in plakjes en smeert u er pindakaas op. Als je nog meer suiker wilt besparen, doet pindakaas hetzelfde. Afhankelijk van je smaak kun je de appelringen garneren met gehakte noten of gevriesdroogde bosbessen en tot slot bestrooien met kaneel.

6. Zoete ijsblokjes

Zoete ijsblokjes kunnen een gezond alternatief zijn voor chocolade- en ijssnoepgoed - natuurlijk niet zo zondig, maar toch heerlijk en vooral zonder tonnen suiker.

Meng 200 milliliter kokosmelk met 3 tot 5 theelepels cacao en breng de room op smaak met berkensuiker of een andere zoetstof. Als je wilt, kun je ook gehakte kokosnootchips erdoor roeren. Giet het vervolgens in ijsblokjesvormpjes en vries het twee uur in.

Tip: Zijn uw kinderen nog klein? Dan kun je het beste echte ijsvormpjes gebruiken, zo weet je zeker dat ze niet stikken.

7. Bananenbeten

Dobberen er bruine bananen in de fruitschaal? Een goede gelegenheid om je kinderen te bewijzen dat het gaat om de inhoud: maak er bananenbeten van!

Snijd hiervoor de bananen in vingerdikke stukken en vries ze een half uur in. Verdeel vervolgens een notenboter naar keuze over een paar stukjes banaan en leg er nog een plakje bovenop. Dompel ten slotte de helft van de hapjes in chocolade en zet ze nog een uur in de vriezer.

8. Suikervrije gummibeertjes

Hoewel gummibeertjes minder calorieën bevatten dan chocolade of chips, overtreft hun suikergehalte vrijwel elke andere snack. Tenminste als je kiest voor de gangbare varianten in de supermarkt. Net zo lekker: suikervrije gummibeertjes.

Maar pas op: als je er te veel van eet, kan het zijn dat je de rest van de dag op het toilet doorbrengt. Een natuurlijker en gezonder alternatief voor winegums – vooral voor kinderen – zijn gevriesdroogd fruit.

9. Popcorn

Wedden dat je kinderen met grote ogen zullen kijken als ze de lunchtrommel openen en er een handvol popcorn in vinden? Dit is misschien een ongebruikelijke snack, maar gemaakt met weinig suiker en vet, is het een uitstekende vervanger voor snoep.

Magnetronpopcorn bevat meestal al veel suiker. Bovendien kan de antiaanbaklaag van de verpakking schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom is het beter om rauwe maïs te gebruiken; het gaat toch bijna net zo snel.

Verhit eenvoudig een eetlepel olie in een pan en voeg voldoende maïs toe om de bodem te bedekken. Nu is het tijd om het deksel erop te doen en te wachten tot het bonzen stopt. Je kunt de popcorn vervolgens op smaak brengen met agavesiroop of ahornsiroop en eventueel wat kaneel erdoor roeren. Compleet!

Conclusie: snoep vervangen? Geen probleem met onze 9 ideeën!

Natuurlijk geeft u als moeder om het welzijn van uw gezin - dat betekent ook dat u zich zorgen maakt over wat uw kinderen eten. Gelukkig zijn er genoeg gezonde, zoete snacks verkrijgbaar, zoals deze lijst je heeft laten zien.

Heeft u nog wat tijd over? Ontdek dan in onze volgende blogpost hoe je het welzijn van je dierbaren kunt versterken.

Volgende lezen

Fruchtig schokoladige Ostereier: Bliss Balls in Schokolade gehüllt