7 feiten over de tropische ananas

Ananas - 7 Fakten zur tropischen Frucht

Onze gevriesdroogde ananasstukjes ken je al. Nu is het heerlijke zoete fruit verkrijgbaar als onze populaire fruitballen. Het 100% natuurlijke kauwsnoepje is verkrijgbaar in drie nieuwe varianten: biologische ananas , biologische ananas-passievrucht en biologische ananas-passievrucht-gember . Haal de zomer in huis! Of het nu als tussendoortje is of voor onderweg, onze fruitballen zijn de perfecte metgezel voor een kleine energieboost.


Wij hebben een paar weetjes voor je op een rij gezet die de populaire vrucht wat interessanter maken. Veel eet- en leesplezier!


Wist je dat ...


- "Ananas" komt van een woord uit de Guaraní-taal. Naná betekent ‘heerlijk fruit’ . De Engelse term "ananas" kwam van het Spaanse woord "pina". De Spanjaarden noemden ananas zo omdat ze zo veel op dennenappels leken.


- Er wordt aangenomen dat Christopher Columbus de eerste Europeaan was die de ananas zag. Hij zou het als welkomstgeschenk hebben ontvangen van de inwoners van Guadeloupe.


- De ananas groeit ruim een ​​jaar totdat de vrucht geoogst kan worden als deze rijp is.


- Je kunt zien hoe rijp een ananas is aan de kromming van de schil. Hoe minder uitgesproken de kromming, hoe rijper de vrucht is. (Onze gevriesdroogde ananasstukjes en ananasballetjes zijn uiteraard uitsluitend gemaakt van volledig rijp fruit).


- Het tropische fruit kan je in een goed humeur brengen? Ananas bevat het aminozuur tryptofaan, dat in het menselijk lichaam wordt omgezet in serotonine.

- Men moet voorzichtig zijn bij het combineren van verse ananas en zuivelproducten. Na verloop van tijd breekt een enzym in ananas, bromelaïne genaamd, de eiwitten in melk af tot aminozuren en peptiden - dit leidt tot een bittere smaak .


- Als u meer dan één ananas koopt, kunt u genieten van meerdere "ananas" of "ananas". Volgens Duden zijn beide spellingen correct.

      Volgende lezen

      #allesbanane - 10 verrückte Dinge, die das etwas langweilige Obst so besonders machen
      Ist die Wildheidelbeere eine Wunderbeere? 10 Fakten zu der kleinen Frucht