Over ons – Over buah.

Zon honger?

Welkom bij buah - ons bedrijf als een pleidooi voor de liefde voor de natuur en de wens om de smaak van zonrijp fruit van de wereld in de beste vorm en natuurlijke zuiverheid naar huis te brengen.


De natuur vanuit de ogen van een kind.

Kunt u zich uw kindertijd nog herinneren? Toen alles wat je zag nieuw was, herontdekt kon worden, was bijna alles mogelijk? Wij doen! Wij zijn Jessica en Daniel, broer en zus en het oprichtersduo van buah. Tinkers, ontdekkingsreizigers en natuurliefhebbers. Bij de Tiger Duck Club werkten we aan de grootste fantasiemachine ter wereld. In het kinderprogramma Löwenzahn hebben we van een oude ruitenwissermotor een tafeltennisballenmachine gebouwd.

Maar onze liefde voor de natuur en onze ondernemerszin ontdekten we voor het eerst toen we onze pompoenen kweekten en aan de buurt verkochten.

De vrucht opnieuw uitvinden? – Nee, neem haar mee.

Geleidelijk aan werden we groter en zo ook onze avonturenradius. Het Zwabische tuinhek voldeed niet meer. Wij wilden meer. Het bracht ons naar het buitenland. Costa Rica en Thailand waren onze doelen en overweldigden ons. Wat een natuur! Fruitbomen, palmen en vaste planten in overvloed, gezegend door de zon, voor iedereen toegankelijk, ze hingen aan de bomen en genoten van zelfbediening. Rijp, sappig, barst uit de schil. Wat een luxe, dachten wij. En keek weemoedig naar de treurige, veel te groene fruitschappen in de supermarkten thuis.

De natuur weet het gewoon beter.


De melancholie volgde op de actie. Ons idee om zongerijpte vruchten, zoals we die in het buitenland hebben meegemaakt, naar Duitsland te brengen, ontkiemde in ons en dreef ons rond. We hebben gewerkt aan hoe. Hoe slagen we erin om het fruit zo rijp en vers mee naar huis te nemen, zonder dat de kwaliteit verloren gaat?
Veel testen, grote struikelblokken en ongebreidelde veerkracht leidden ons uiteindelijk naar de oplossing: vriesdrogen. Je kunt de vruchten eigenlijk zo lang laten rijpen als ze verdienen, ze vervolgens invriezen en voorzichtig het water verwijderen. Wat overblijft is de onvergetelijke smaak die we in het buitenland hebben leren kennen.

 

Het buah-principe.


In 2015 werden Daniel en Jessica buah, wat fruit betekent in het Indonesisch. De naam is het bedrijf en het bedrijf is de naam. Onze vruchten krijgen de beste natuurlijke behandeling die de natuur voor hen bedoeld heeft: zo lang mogelijk in de zon aan de boom hangen. Wij hebben ons hiermee kunnen identificeren en onze passie een uitlaatklep kunnen geven. De volledig rijpe smaak van een vrucht die net uit de boom is geplukt, een geschenk van de natuur dat voor iedereen beschikbaar is. buah. Niets dan de natuur.

Het fruitdoel: onze missie.


Vandaag de dag zijn we er trots op dat we onze droom, de schoonheid en smaak van de natuur, in zoveel huishoudens kunnen brengen. Wij hopen dat u ons op onze reis zult vergezellen en deel zult uitmaken van onze missie:
Wij maken de geschenken van de natuur tastbaar in momenten van genieten.