Mini Mandarinen Kuchen mit weißer Glasur und buah gefriergetrockneter Mandarine als Dekor

Tartelettes met vacuümgedroogde mandarijn

Zeitplan:

Dauer insgesamt: ca. 70 Minuten

Bereiding: 10 minuten

Koken / Bakken: 30 minuten

Afkoelen / Rijzen: 30 minuten

Zutatenliste:

Das benötigst du:

Ingrediënten voor 8 kleine tartelettes:

200 g bloem
100 g (veganistische) boter
60 g suiker

1 snufje zout
3 el koud water

buah mandarijnen
3 volle eetlepels vanilleyoghurt
3 volle eetlepels room

Zubereitung:

1. Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed.

2. snijd de koude boter in stukjes en voeg deze toe aan de droge ingrediënten.

3. Kneed het mengsel kort en voeg dan het koude water toe.

4 Kneed het deeg helemaal door en laat het dan ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

5 Maak ondertussen de vulling door de vanilleyoghurt en de slagroom door elkaar te mengen. Zet het mengsel vervolgens in de koelkast om te rusten.

6. Rol het deeg uit, snijd er cirkels uit en druk ze in ingevette taartvormpjes. Prik de bodem van het deeg een paar keer in met een vork.

7. bak de tartelettes ongeveer 15-20 minuten in de oven op 175°C.

8. Laat de tartelettes afkoelen, vul ze dan met het yoghurt-roommengsel, leg er een hele mandarijn op en bestrooi met wat verkruimelde mandarijnstukjes.